banner56

Sultan 2. Abdülhamid Vefatının 102. Yılında Yad Edildi

Abdülhamid’in yaptığını XIII. Louis de ve Elizabeth de yaptı Osmanlı Devleti'nin 34. Padişahı Sultan 2. Abdülhamid, vefatının 102. yılında Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir programda anıldı. Abdülhamid Han döneminin karanlık noktalarına ışık tutan Prof. Dr. Tufan Gündüz, hafiye teşkilatına yapılan eleştirilere de “Bir sultanın görevi devleti ayakta tutmaktır. Bunun için de hangi argümanları kullanmamız gerekiyorsa Abdülhamid de o argümanlara öncelikle başvurmuştur. Muazzam bir istihbarat ağı kurdu. Buna mecburdu. İstihbarat ağı kurmak XIII. Louis de ve Elizabeth de de vardır” diye cevap verdi.

Sultan 2. Abdülhamid Vefatının 102. Yılında Yad Edildi
 Türk milletine ve Osmanlı hükümdarlığına kendini adamış, Osmanlı Devleti'ni 33 sene boyunca ayakta tutmayı başaran Sultan Abdülhamid Han’ın vefatının 102. sene-i devriyesinde Bağcılar Belediyesi tarafından anma programı düzenlendi. Halk Sarayı’nda gerçekleşen etkinliğe her yaştan ilçe sakini yoğun ilgi gösterdi.
Televizyoncu Pelin Çift’in moderatörlüğünü yaptığı gecede, konuşmacı Akademisyen – Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, Abdülhamid Han’ın padişahlık yaptığı dönemi ekonomik, siyasi ve toplumsal yönleriyle değerlendirdi. Dünyada sanayi devrimiyle gelişmeler yaşanırken Sultan Abdülhamid’in demir yolu çalışmalarına ve imparatorluğun içinde bulunduğu borç yükünü anlattı. Balkanlar’dan Arabistan coğrafyasına kadar Osmanlı topraklarında ayakta durma mücadelesi verdiğini belirten Gündüz, Ulu hakanı büyük yapan şeyin de düşmanlarının büyüklüğü olduğunu belirtti.
Bağcılar Times Haber Merkezi/ Hüseyin Çetiner

Yahudilere kapılarını açtı
Bugün Türkiye’nin Suriyelileri bağrına bastığı gibi o zamanda Osmanlı İmparatorluğu’nun sıkıntı yaşayan Yahudilere de kapı kapılarını sonuna kadar açtığını belirten Gündüz, “Yahudi meselesi Osmanlı meselesi değil, Avrupa’nın meselesidir. 1492’de Endülüs’ten Müslümanları ve Yahudileri kovaladılar. Müslümanlar Afrika’ya kaçtı ancak Yahudilerin kaçacak yeri yoktu. İkinci Abdülhamid onlara kapıları açıyor ve bize gelin diyor. Şu anda da Türkiye’nin her yerinde Yahudi var. Bundan hiç rahatsız olmayız. Ecdat rahatsız olmadı ki biz de olalım. Sınırlarımıza gelmiş ve biçare şekilde bekleyenleri almak hilafetin şanındandır. Biz tarihte ne yaşadıysak bugün de aynısını yaşıyoruz yarın da yaşayacağız. Biz de muazzam bir devlet geleneği var” dedi.
Muazzam bir istihbarat ağı kurdu
Gündüz, Abdülhamid Han’ın en ağır eleştiriler yöneltilen hafiye teşkilatıyla ilgili de cevap niteliğinde şu açıklamalarda bulundu: “Bir sultanın görevi yiyip içip yatmak değildir. Bir sultanın görevi devleti ayakta tutmaktır. Bunun için de hangi argümanları kullanmamız gerekiyorsa Abdülhamid de o argümanlara öncelikle başvurmuştur. Muazzam bir istihbarat ağı kurdu. Buna mecburdu. İstihbarat ağı kurmak XIII. Louis de ve Elizabeth de de vardır. Bugün de vardır yarın da olacaktır. İlkçağ da bile istihbarat ağı vardı. Neden ihtiyaç duyuyor? Çünkü bir hile hurda varsa devletin önceden tedbir alması lazım. Muazzam bir istihbarat ağı kurdu. Etrafında kendisine ayak bağı olanları devre dışı bırakıyor. Kendi aleyhinde olacak insanları da bertaraf ediyor, öldürmüyor. Tehdit volan kişiyi görevini değiştiriyor yada uzaklaştırıyor. Başka makamlara gönderiyor. Abdülhamid’in en önemli özeliklerinden biri kolay kolay idam cezası vermiyor. Siyasi suçlulara asla idam cezası vermiyor.”
Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın da katıldığı gecede Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Pelin Çift ile Tufan Gündüz’e çiçek ve kitap takdim etti.


Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 16:44

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11