banner56

Soğuk Kış Aylarında Yaşlılar Unutulmadı

Yoğun kar yağışının başlamasıyla birlikte İstanbul’da hava sıcaklığı (-5) dereceye kadar düştü. Sert geçen kış aylarında bu yıl da Bağcılar’da yaşayan yaşlılar da unutulmadı. İlçede ikamet eden ihtiyaç sahibi 180 yaşlıya ekmek ve süt dağıtıldı.

 Soğuk Kış Aylarında Yaşlılar Unutulmadı
Bağcılar Belediyesi ekipleri ilçede ikamet eden ihtiyaç sahibi ve kimsesiz yaşlıları soğuk kış aylarında evlerinde ziyaret etti. Yaşlılara süt ve ekmek götüren ekipler, ihtiyaçları olması halinde diğer eşyalardan da veriyorlar.

Kimsesiz ve yaşlı ilçe sakinlerinin evlerinde “Yaşama Destek” projesi kapsamında temizlik yapan Bağcılar Belediyesi ekipleri kış aylarında da sosyal faaliyetlerini devam ettiriyor.

Ekipler, yoğun kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle dışarı çıkmakta güçlük çeken yaşlıları evlerinde ziyaret ediyor. Onlarla sohbet eden ve başka ihtiyaçları olup olmadığını soran ekipler, yanlarında götürdükleri ekmek ve sütü teslim ediyorlar.

BAĞCILAR BELEDİYESİ OLARAK HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

Sosyal belediyecilik adına hizmet verdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engelli, çocuk, kadın ve yaşlılara öncelik tanıdıklarını belirtti.

Sert geçen kış aylarında ihtiyaç sahibi yaşlıları da unutmadıklarını belirten Çağırıcı, “Zaten, belediye olarak, kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılarımızın ev temizliğini yapıyorduk.

Kar yağışı ve soğuk sebebiyle de bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sormak istedik. Geleneklerimize göre ziyarete eli boş gidilmez. Onun için görevlilerimiz 180 ihtiyaç sahibi hemşehrimizi evlerinde ziyaret ederek onlara ekmek ve süt götürüyor. Yaşlı hemşehrilerimin hal ve hatırlarını soruyorlar. Bağcılar Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu anlatıyoruz.” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 13:42

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11