banner56

Şehit Sarıkaya, okunan Kur’an-ı Kerim ve Fatihalar eşliğinde toprağa verildi

15 Temmuz’daki darbe girişiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde açılan ateşle ağır yaralanan ve kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 40 gündür yaşam mücadelesi veren Sarıkaya kurtarılamadı. Şehit Sarıkaya, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Sarıkaya, okunan Kur’an-ı Kerim ve Fatihalar eşliğinde toprağa verildi
15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki kompleksinin önünde açılan ateş sonucu ağır yaralanan Bağcılarlı Ramazan Sarıkaya (54) yaşam mücadelesini kaybetti. Şehadet şerbeti içen Sarıkaya eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı törenle kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. 
Hain darbe girişimi sırasında Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası önünde darbeci hainlere karşı mücadele veren Ramazan Sarıkaya, açılan ateş sonucu ağır yaralanmıştı. Kaldırıldığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğum bakım ünitesinde tedaviye alınan Sarıkaya, 40 günlük yaşam savaşını kaybetti.
“GÖZYAŞI SEL OLDU”
Sarıkaya’nın cenazesi dün Bağcılar’da Yenimahalle’deki evine getirildi. Helallik alınmasının ardından şehit Sarıkaya’nın naşı Fatih Camisi’ne götürüldü. Fatih Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Kaplan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve 1.Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Göktan ile şehit Sarıkaya’nın yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  Sarıkaya’nın naşı cenaze namazının kılınmasının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne götürüldü. Şehit Sarıkaya, okunan Kur’an-ı Kerim ve Fatihalar eşliğinde toprağa verildi. Emekli olan Sarıkaya evli ve 4 çocuk sahibiydi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 10:35

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11