banner56

Risk Altındaki Çocuklara Destek Projesi

Geleceğim Güvende

 Risk Altındaki Çocuklara Destek Projesi
Okul devamsızlığı yüksek olan, risk altında bulunan çocuklara, ailelere psikolojik ve sosyal destek hizmeti sunmak amacıyla hayata geçirilen “Geleceğim Güvende Projesi” bilgilendirme toplantısı yoğun katılımla yapıldı.

Proje kapsamında Bağcılar ve Zeytinburnu ilçelerinde görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin katılımıyla aile taramaları ve ziyaretler gerçekleştirilecek. Bağcılar ve Zeytinburnu’nda risk altındaki ve okula devamsızlığı yüksek olan ve 10-14 yaş arasındaki çocuklarla ilgili istişare toplantıları düzenlenecek. Ailelerle gerçekleştirilecek telefon görüşmeleri sonucunda 300 aileye ev ziyareti yapılacak. Çocuklara ve ailelerine terapide bulunulacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı desteği ile Zeytinburnu Kaymakamlığı, Zeytinburnu Belediyesi, Bağcılar Belediyesi ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen, “Geleceğim Güvende Projesi” kapsamında okul devamsızlığı yüksek olan ve risk altında bulunan çocuklara ve ailelere psikolojik ve sosyal destek hizmet sunulacak.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında Proje Genel Koordinatörü Hülya Baysal ile Proje Psikologu Tolga Erdoğan birer sunum yaptılar. Ayrıca, iki ilçedeki rehber öğretmenlere yönelik eğitimlerle ilgili de bilgi verildi. Erdoğan, sunumda eğitimin okul bünyesinde görev yapan öğretmenlere kazanımlarının oldukça fazla olacağını ve farklı bir eğitim modeli ile karşılaşacaklarını ifade etti. Projeye destek vereceklerini ifade eden Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da çalışmanın önemine dikkat çekti. Toplantı sonunda söz alan okul müdürleri de Proje ile ilgili değerlendirmede bulundular.

PROGRAM YOĞUN KATILIMLA YAPILDI

Programa, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk, Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Garip ile Yalçın Yıldırım, Bağcılar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şükrü Yılmaz’ın yanı sıra öğretmenler ve okul müdürleri katıldı.

AİLELERE EV ZİYARETİNDE BULUNULACAK


Bağcılar ve Zeytinburnu ilçelerinde görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerin katılımıyla aile taramaları ve ziyaretler gerçekleştirilecek. Bağcılar ve Zeytinburnu’nda okula devamsızlığı yüksek olan ve 10-14 yaş arasındaki çocuklarla ilgili istişare toplantıları düzenlenecek. Ailelerle gerçekleştirilecek telefon görüşmeleri sonucunda 300 aileye ev ziyareti yapılacak. Çocuklara ve ailelerine terapide bulunulacak. Program kapsamında ayrıca özellikle sınıf öğretmenleri, emniyet görevlileri, veliler ve cami görevlileri ile bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Bir yıl sonunda da çocukların sosyal gelişimine yönelik etkinlikler düzenlenecek.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 10:24

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11