banner56

Prof.Ağırman: “Yaptığımız Her İşte Dikkatli Davranmalıyız”

“Asrı Saadetten Tablolar” adlı sohbet programında konuşan Prof. Dr. Ağırman, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), yaşamından örnekler sundu.

Prof.Ağırman: “Yaptığımız Her İşte Dikkatli Davranmalıyız”
 Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Ağırman, Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen sohbet programına konuk oldu.

Prof Ağırman, konuşmasında İslamiyetin yayıldığı ilk yıllarda Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) yaşantısıyla ilgili örnekler sundu. Ağırman, “Peygamber Efendimiz (s.a.v), yaptığı her işte çok dikkatli davranırdı. Bizler de yaptığımız işlerde dikkatli davranmalıyız” dedi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

 Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), Mekke’den Medine’ye hicretini anlatan Ağırman, ilk Cuma namazını Medine’ye girişinde kıldırdığını ifade etti. Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), şehre girişinde sağlı sollu yolu dolduran Medineliler tarafından ‘hoş geldin Ya Resulullah’ diye karşılandığını anlatan Ağırman, şöyle konuştu: “Peygamberimize 10 yıl hizmet Hz. Enes, ‘Ben Medine’nin çok bayram ve sevinçli günlerine şahit oldum. Ama o yaşadığımız bayram gibi bir bayram görmedim. Medine’nin üzüntülü günlerine matemlerine şahit oldum, ama peygamberimizin vefat ettiği günkü gibi bir üzüntüye şahit olmadım. Herkes ağlıyor, üzülüyor mahsun haldeydi’ demiştir.”

 Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), kimin evine misafir olacağının merakla beklendiğini ifade eden Ağırman, varlıklı insanlar evlerini onun için hazırlamışlardı. Ancak, Efendimiz’in yularını serbest bıraktığı devesinin bir boş arsadaki toprağı kokladıktan bir süre sonra çöktüğünü belirten Ağırman, Peygamberimizin, muhacirlerin ve ensarın meraklı bakışları arasında EL İsra Suresi’nden bir ayet okuduğunu anlattı. Ağırman, Peygamberimizin,  ‘ashabım işte bizim yerimiz, makamımız burasıdır.’ dediğini kaydetti. Ağırman, “Medineliler bunun üzerine, ‘Ya Resulullah burası boş bir arsa kime misafir olacaksınız?’ diye sorunca İslam Peygamberi, ‘hanginizin evi buraya yakın. Ebu Eyüp El Ensari öne çıkarak, ‘Ya Resulullah benim evim yakın’ diyor. Bunun üzerine Allah’ın(c.c.) Resulü, Ebu Eyüp Allah (c.c.) bizi sana misafir etti.’ diyor. Peygamberimiz, 10 bin nüfusu barındıran Medine şehrinde Ebu Eyüp’e 7 ay o misafir oldu.”

“İKİ YETİME PARASINI HAZRETİ EBUBEKİR VERDİ”

Ağırman, Peygamber Efendimiz’in, devesinin çöktüğü boş arsayı iki yetim kardeşten satın aldığını ve mescit inşa ettirdiğini de belirterek,  10 altını Hazreti Ebubekir’in verdiğini anlattı. Ağırman sözlerini şöyle tamamladı: “Peygamberimiz o iki yetim kardeşin isteğini kabul ederek, arsayı bağış olarak alabilirdi. Ancak, din düşmanlarının kıyamete kadar gelecek ümmetine ‘bak sizin peygamberiniz yetim çocukları kandırıp arsasına el koymuş’ diyeceklerini düşünerek bunu reddetti. Onların İslamiyet aleyhine konuşmalarına fırsat vermedi. İşte, bizler de yaptığımız her türlü işte dikkatli davranmalıyız”

 Program sonunda Ağırman, AK Parti Giresun Milletvekili Turan Alçelik, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 16:39

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11