banner56

Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı: “Feminist Kesim Çatışmacı Aileyi Ortaya Çıkardı”

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı feministlerin aileye zararlarını anlattı

Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı: “Feminist Kesim Çatışmacı Aileyi Ortaya Çıkardı”
 İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta modern ailenin sorunlarına değindi. Feminizmin aile kurumuna zarar verdiğini belirten Maşalı, “Modern ailede aileyi oluşturan bireyler arasında çatışma vardır. Feminist ve Marksist söylem batıda çatışmacı bir aile tipini ortaya çıkardı. Bu aile tipinin bize de yansımaları gerçekleşmiştir. Günümüzde eşcinsel hareketin aşırı yaygınlaşmasının arkasında da bu zihniyet vardır. Feminist söylem ne yazık ki dindar kesimde de çok hâkim” dedi.
Peygamber Efendimizin doğduğu günün içinde yer aldığı Mevlid-i Nebi Haftası çeşitli programlarla kutlanıyor. Bu etkinlikler kapsamında Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar İlçe Müftülüğü işbirliğiyle “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleşen programda her kesimden ilçe sakini salonu doldurdu.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, bugünün aile yapısını ve yaşanan sıkıntıları nedenleriyle birlikte anlattı.
Batılı aile tipinin geçmişten, gelenekten ve dinden kopma probleminin aynı şekilde Müslüman toplumlara intikal ettiğini belirten Maşalı, “Bugünkü Müslümanların ailesinde geçmişteki aileye göre geleneğinden kopuk bir ailedir. Modern aile bu anlamda kopuk bir ailedir. Dolayısıyla aile sağlıklı bir zemine oturtmak istiyorsak dinle, gelenekle ve ahlakla irtibatını kurmamız gerekir. Kopuk bir ailenin hangi değerlere sahip olursa olsun sağlıklı bir aile olma imkan ve ihtimali bulunmamaktadır” dedi.
Feminist söylem ne yazık ki dindar kesimde de çok hakim
Modern ailenin aynı zamanda çatışmacı bir yapısı olduğuna da dikkat çeken Maşalı şöyle devam etti: “Modern ailede aileyi oluşturan bireyler arasında çatışma vardır. Feminist ve Marksist söylem batıda çatışmacı bir aile tipini ortaya çıkardı. Feminist söylem kadınlar ve erkekler diye bir bakışın yanlış olduğunu düşünür. Feminist ve Marksist söylem batıda çatışmacı bir aile tipini ortaya çıkardı. Bu aile tipinin bize de yansımaları gerçekleşmiştir. Günümüzde eşcinsel hareketin aşırı yaygınlaşmasının arkasında da bu zihniyet vardır. Feminist söylem ne yazık ki dindar kesimde de çok hakim.”
İmam-i Gazali Kuran Kursu’nda eğitim gören 4-6 yaş grubu çocukların şiir dinletisi sunduğu programda başarılı çocuklar da ödüllendirildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2019, 09:45

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11