banner56

Orhan kemal il halk kütüphanesi’nin minik ziyaretçileri

Bağcılarlı minik öğrenciler, Dünya Çocuk Kitapları Haftası münasebetiyle ziyaret ettikleri Beyazıt Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’nde unutamayacakları bir gün yaşadı. İçerisinde tanınmış yazarların eserlerinin de bulunduğu kütüphanede kitap okuma etkinliğine katılan öğrencilere kitap hediye edildi.

Orhan kemal il halk kütüphanesi’nin minik ziyaretçileri
 Bağcılar Belediyesi, ilçede eğitim gören ilkokul öğrencileri için sosyal ve kültürel gezi programları düzenliyor. Abdurrahman Nermin Bilimli İlkokulu 4.sınıf öğrencileri program kapsamında içerisinde 60 bin eserin bulunduğu Beyazıt’daki Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
Beyazıt’taki Orhan Kemal İlk Halk Kütüphanesi Bağcılarlı minik öğrencileri ağırladı. Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği program kapsamında kütüphaneyi ziyaret eden Abdurrahman Nermin Bilimli İlkokulu öğrencileri, birbirinden değerli 60 bin kitaba ev sahipliği yapan kütüphanede hoşça vakit geçirdi. Kütüphane Müdürü Süheyla Acar, öğrencilere kütüphaneyi gezdirerek, rafları süsleyen birbirinden değerli eserler hakkında bilgi verdi. Gerçekleştirdikleri eğitici ve öğretici faaliyetlerle ilgili de bilgi veren Acar, “Kütüphanemizde öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Onların kaynak eserlerimizden huzurlu ve güzel bir ortamda faydalanmasına imkân sunuyoruz. İnsanlar arasında iletişim, görgü kuralları, ekip ruhu ve takım çalışması, yeni kütüphane modeli, verimlilik ve görev tanımlarının anlatıldığı inovasyon çalışması ile hizmet içi eğitim seminerleri düzenliyoruz.” şeklinde konuştu.
Öğrenciler ziyaret sırasında ayrıca kitap okuma etkinliğinde bulundu. Kütüphanede güzel bir gün yaşayan öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirerek bu günü ölümsüzleştirdi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ KÜTÜPHANELERİMİZİ TANIYOR”
Bağcılar’da eğitimin gelişmesine yönelik önemli hizmetler sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kütüphanelerin öğrencilerin ikinci evi olduğunu belirtti. Çağırıcı, “Kütüphanelerimiz geçmiş ile geleceğimiz arasında köprü vazifesi görüyor. Tarih, edebiyat, fen, matematik, resim, coğrafya gibi her alanda önemli eserlere ev sahipliği yapan kütüphanelerimiz artık teknolojik imkanlara da kavuştu. Bu yüzden öğrencilerimiz hem kitap okuyor hem ödevlerini yapıyor. Onların ilçemizdeki ve şehrimizdeki tüm kütüphaneleri ziyaret etmelerini istiyoruz. Bu amaçla öğrencilerimizi ilim ve irfan yuvası olarak hizmet veren kütüphanelerimize götürüyoruz. Öğrencilerimiz kütüphanelerimizi tanıyor.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 11:05

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11