banner56

Organik Gıda Satarak Geçimlerini Sağlıyorlar

Bağcılar’da eşleri çalışamayan yaşlı anneler kendi hazırladıkları salça ve kuru bakliyatları satarak geçimlerini sağlıyor. Eşi kaza geçirdikten sonra sıkıntılı günler yaşayan 50 yaşındaki Ayşe Kısa da, Kastamonu’dan getirdiği organik gıdaları satarak evini geçindiriyor. İlgi gören gıdalar tadı ve tazeliğiyle çok sayıda alıcı buluyor.

Organik Gıda Satarak Geçimlerini Sağlıyorlar
25 yıldır Bağcılar’da oturan Ayten Kokum da eşi felçli olduğu için çalışmak zorunda olduğunu söylüyor. “Kırmızı biber gibi baharatların yanı sıra değişik bitki ürünlerini satarak para kazanan 61 yaşındaki Kokum, “Hatay’dan getirdiğim ürünler yoğun ilgi görüyor.” diyor.

Kadınların değişik branşlardaki kurslarda meslek öğrendiği Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin bahçesindeki stantlar da önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Geçim sıkıntısı yaşayan ailelerine katkı sağlayan kadınlar, dokudukları ürünleri ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinden getirdikleri organik gıdaları satarak geçimlerini sağlıyorlar.

Bağcılar’da oturan 50 yaşındaki Ayşe Kısa ile 61 yaşındaki Ayten kokum eşlerinin rahatsızlığı sebebiyle çalışamaması yüzünden zor günler yaşadıklarını belirtti.

Doğduğu Kastamonu’nun Tosya ve Taşköprü ilçesinden getirdiği doğal ortamda yetiştirilen yiyecek ve içecekleri Bağcılar’a getirdiğini anlatan Kısa, “30 yıldır Bağcılar’da yaşıyorum. Eşim kaza geçirdikten sonra maddi sıkıntılar yaşamaya başladık. Çünkü çalışamıyor. Ben de ailemizi geçindirmek için çalışmaya karar verdim. Komşularımızın tavsiyesi üzerine Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ne başvurdum. Yaşadığım sıkıntıları anlattım. Bunun üzerine bana stantlarda ürün satabileceğim iletildi. Evde hazırladığım salça ve kuru gıdaları da stanta getirdim. Tosya’dan ve Taşköprü’den getirdiğim organik ürünler çok beğenildi. Elde ettiğim gelirle ailemizi geçindiriyorum. Çok faydalı işlerin yapıldığı tesisi hizmete sunduğu için Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kısa’nın Tosya’dan getirdiği organik ürünler ilçe sakinlerinin de ilgisini çekiyor. Özellikle biber, kabak, kuşburnu, patlıcan ve biber kurusu, erişte, tarhana, pirinç ve sarımsak alıcı buluyor.

EŞİM FELÇLİ OLDUĞU İÇİN ÇALIŞAMIYOR

25 yıldır Bağcılar’da oturan Ayten Kokum da eşi felçli olduğu için çalışmaya başladığını söyledi. Hatay’dan getirdiği kırmızı biber gibi bitki ürünlerinin talep edildiğini anlatan 61 yaşındaki Kokum, şunları söyledi: “Baharatların da aralarında olduğu bir çok bitki ürününü satarak evimi geçindiriyorum. Taze ürünlerimize talep çok oluyor.Temiz ve güvenilir bir ortamda ürünlerimizi sergiliyoruz. Belediyemizin bize sunduğu bu imkan sayesinde hem geçimimizi sağlıyoruz hem de sağlıklı organik ürünleri Bağcılarlılara sunuyoruz. Allah sebep olandan razı olsun.”

“ANNELERİMİZİN MUTLULUĞU BİZİM DE MUTLULUĞUMUZ”

Engellilere, kadınlara ve öğrencilere öncelik tanıdıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engelliler Sarayımız ile Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimiz engellilerle kadınlarımıza hizmet veriyor.

Değişik branşlarda kurs görüyor ve meslek sahibi oluyorlar. Kadınlar, aynı zamanda Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezimizin bahçesindeki stantlardan da ücretsiz yararlanabiliyorlar. İhtiyaç sahibi annelerimiz, stantlarımızda ürünlerini satarak geçimlerini sağlıyorlar. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz oluyor. Sosyal amaçlı hizmetlerimize devam ediyoruz.” diye konuştu.

Rahatsızlıkları sebebiyle eşleri çalışamayan Ayşe Kısa ile Ayten Kokum gibi ihtiyaç sahibi annelere yardımcı olduklarını da kaydeden Çağırıcı, “Ücretsiz hizmetine sunduğumuz stantlarda sergiledikleri ürünlerle evlerini geçindiriyorlar.” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 10:29

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11