banner56

Öğrenciler, masal kahramanları’nı canlandırdı

Bir hafta süren 52. Kütüphaneler Haftası Bağcılar’da düzenlenen özel programlarla kutlandı. Etkinlikler kapsamında Şehit Savcı M. Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda öğrenciler ortaya koydukları yetenekleriyle davetlilerin büyük beğenisini topladı.

Öğrenciler, masal kahramanları’nı canlandırdı
Tanınmış şair ve yazarlar ile masal kahramanlarının anlatıldığı tiyatro gösterisi ile bolca alkışlanan öğrenciler, sundukları mini Türk Halk Müziği konseriyle büyükleri ve öğrenci arkadaşları tarafından ilgiyle izlendi.
52.Kütüphane Haftası tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen özel programlarla kutlandı. Bağcılar Belediyesi’nce hazırlanan “Kahramanlar Aramızda” adlı programda öğrenciler, salonu dolduran davetlilere unutamayacakları bir program sundu.
Bağcılar Belediyesi Şehit Savcı M. Selim Kiraz Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Burak Sezen’in sunduğu programın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğrencilere iyi bir eğitim sunmak için çalıştıklarını belirtti. Bilgi Evleri, Gençlik Merkezi ve Mahalle Konaklarında kitap okuma alışkanlığını kazandırmaya yönelik aktivitelerde bulunulduğunu hatırlatan Çağırıcı, “Kitap bilgi ve görgüyü geliştirir. İnsan zekasını da olumlu yönde etkiler.” dedi. Günümüzde gelişerek hayatın her anında yer almaya başlayan teknolojinin iyi değerlendirilmesi gerektiği uyarısında da bulunan Çağırıcı, “Teknolojik cihazlarımızı eğitim hayatımız için kullanalım. Onlardan en iyi şekilde faydalanalım.” şeklinde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da kitap okumanın yanı sıra okumayı anlamanın önemine dikkat çekti. Yılmaz, öğrencilerin Bağcılar Belediyesi’nin kitap okuma alışkanlığı kazanılması amacıyla hizmete sunduğu kütüphanelerden yeterince faydalanmalarını istedi. Aleyna ve Sude adlı öğrenciler ise M. Selim Kiraz Kültür Merkezi Kütüphanesi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattılar. Ziyaretçilerin kütüphanedeki 33 bin kitaptan faydalandıklarını kaydeden öğrenciler, her ay düzenlenen söyleşi programında tanınmış yazarlarla bir araya geldiklerini anlattılar.
“SERGİLEDİKLERİ OYUN VE MİNİ KONSERLER İLGİ GÖRDÜ”
Konuşmaların ardından sahne alan Kültür Merkezi kursiyerleri davetlilere mini bir Türk Halk Müziği konseri sundu. İlk önce Yunus Emre’nin “Yane Yane” eserini seslendiren öğrenciler, Aşık Veysel’in “Benim Sadık Yarim Kara Topraktır” türküsünü sundu. Pamuk Prenses, Donkişot, Grimm Kardeşler, Keloğlan, Pinokyo, Mevlevi kostümlü kursiyerler ise Sait Faik Abasıyanık, Halide Nusret Zorlutuna, Reşat Nuri Güntekin, Can Yücel, Bezmialem Valide Sultan, Daniel Defoe gibi tanınmış şair ve yazarları tanıtan oyunu sahneledi. Öğrenciler salonu dolduran davetliler tarafından bolca alkışlandı. Etkinlik öğrencilerin hazırladığı ‘Kitap Okumayı Seviyor musunuz?’ konulu sinevizyon gösterisiyle sona erdi. Programa Afyonkarahisar Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Program sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.  

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 16:00

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11