banner56

Nusaybinli Şehit Ve Gazi Yakınları İstanbul’u Gezdi

Bağcılar Belediyesi tarafından İstanbul’da ağırlanan Nusaybinli şehit ve gazi yakını 20 öğrenci hem şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi hem de boğaz turuyla keyif dolu zaman geçirdi.

Nusaybinli Şehit Ve Gazi Yakınları İstanbul’u Gezdi
 Bağcılar Belediyesi kardeş belediye Nusaybinli şehit ve gazi çocukları için 3 günlük bir gezi düzenledi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın misafiri olarak İstanbul’a gelen 20 kişilik grup, şehri baştan başa gezdi. Öğrencilerin ilk durağı tarihi mekanlar oldu. Ziyaretçiler, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya Camii, Eyüp Sultan Camii, Topkapı Sarayı başta olmak üzere tarihi ve kültür yerleri dolaştı. Rehberler eşliğinde yapılan turda katılımcılar hem bilgi aldı hem de bol bol fotoğraf çekildi.

İkinci gün ise Bağcılar Belediyesi 8D Sinema ve Planetaryum’u gezerek güne başlayan gençler, Florya’daki İstanbul Akvaryumu, Taksim Meydanı, Miniatürk ve Deniz Müzesi’ni de ziyaret etti. Eminönü’nde balık ekmek yiyerek günün yorgunluğu atıldı.

Mardinli misafirler, İstanbul gezisini muhteşem boğaz turuyla tamamladılar. Boğaz’ın masmavi sularında Ortaköy’den Emirgan’a, Sarıyer’den Beykoz’a kadar Boğaziçi’nin tüm güzelliklerini seyretme imkânı buldu. Gençler, vapurda çalan müziğe eşlik edip türküler söyledi.

 “İstanbul düşündüğümden daha güzelmiş iyi ki geldim”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da misafir öğrencilerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti. heyecanlı oldukları görünen gençler, İstanbul’da 3 gün içinde gördükleri yerleri ve yaşadıklarını Başkan Çağırıcı’yla paylaştı.

İstanbul'a hayran kaldığını söyleyen Melek Güneş, “İstanbul düşündüğümden daha güzelmiş iyi ki geldim. Çok güzel bir şehir. Özellikle Kız Kulesi’ni çok beğendim. Mardin’e döndüğümde herkese anılarımı anlatacağım. Bize bu fırsatı verdiğiniz için siz değerli belediye başkanı ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler, Başkan Çağırıcı’yı Mardin Nusaybin’e davet etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 10:19

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11