banner56

Moğolistanlı Heyet Bağcılar’da Kentsel Dönüşümü İnceledi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin düzenlediği, “Trafik-Ulaşım Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları” konulu programa katılmak üzere ülkemizde bulunan aralarında belediye başkanları, vali ve birlik sekreterlerinin de bulunduğu Moğolistanlı heyet, İstanbul’da çeşitli temaslarda bulundu.

Moğolistanlı Heyet Bağcılar’da Kentsel Dönüşümü İnceledi
 Bağcılar Belediyesi’ni de ziyaret eden heyet, yetkililerden ilçede başarıyla yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgi aldılar. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin misafiri olarak ülkemizde bulunan Moğolistanlı heyet, Bağcılar Belediyesi’ni ziyaret etti. İlçede uygulanan Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi alan heyet, Bağcılar’daki projeleri yakından inceledi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin düzenlediği, “Trafik-Ulaşım Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Uygulamaları” konulu programa katılmak üzere ülkemizde bulunan Moğolistanlı heyet, İstanbul’da çeşitli temaslarda bulundu. Aralarında Moğolistan Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Tserendulan Shakdarsuren, Darkhan Belediye Meclis Başkanı Tsendsuren Chimethseren, Sharin-Gol Belediye Başkanı Amarsanaa Baidan, Erdenet Belediye Başkanı Baasanjav Ishvaanjil, Sainshand Belediye Başkanı Batbayar Batsukh, Orkhon Soum Valisi Batbayar Borkhu’nun bulunduğu 20 kişilik heyet Bağcılar Belediyesi’ne de bir ziyarette bulundu. Konuk heyeti ağırlayan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Aydın, Bağcılar’daki Kentsel Dönüşüm çalışmalarını anlattı. İlçe sakinlerinin yüzde 100 mutabakatıyla hareket ettiklerini ifade eden Aydın, Kentsel Dönüşüm ile ilçede oturan herkesin, yine Bağcılar’da hak ettiği mükemmellikte konutlara kavuşacaklarını söyledi. Aydın, şöyle konuştu: “Bağcılar, 754.623 nüfusuyla İstanbul’un en büyük ilçesi. Hizmete sunduğumuz projelerle de İstanbul’un yükselen değeri olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda biz Bağcılar Belediyesi olarak, Kentsel Dönüşümün öncelikle zihinlerde başlaması gerektiğine inanarak yola çıktık. Çalışmalarımızı bu esasa göre yürütüyoruz. Bağcılarlıların, işin önemini ve gereğini anlayabilmeleri için, belediyemizin kendisine ait platformları olan Halk Görüşleri, Halk Meclisleri, Esnaf Buluşmaları gibi toplantılarımızda hemşehrilerimize, konuyu detaylı bir şekilde anlattık. İlçemiz sınırlarındaki sitelerde konuyla ilgili toplantılar düzenledik. Tabii bununla yetinemezdik ve bu sebeple, Mayıs 2013’de Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzü kurduk. Burada hemşehrilerimize ücretsiz hukuki, mali ve teknik danışmanlık yapıyoruz.”

“KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİLER”

Aydın, konuk heyeti Bağcılar’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. Moğolistan Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Tserendulan Shakdarsuren ise İstanbul’da çok önemli temaslarda bulunduklarını ayrıca Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Programı’na katıldıklarını kaydetti. Bağcılar’daki Kentsel Dönüşüm Projesi’nin güzel bir örnek olduğunu vurgulayan Shakdarsuren, “Kentsel Dönüşüm Projesi’nin yürütülmesi sırasında hangi adımların atılması ve ne yapılması konusunda fikir sahibi olduk. Proje’nin başarıyla uygulandığı Bağcılar’daki çalışmaları yakından takip ediyoruz.” diye konuştu. Heyet, ziyaret sonrası Bağcılar Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 12:53

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11