banner56

Mardinlilerden İmamoğluna Sevgi Seli

Millet ittifakı İstanbul Büyükşehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu Merkezi Fatih Yedikule'de bulunan Mardin Dernekler Federasyonu genel merkezini ziyaret etti.

Mardinlilerden İmamoğluna Sevgi Seli
 Federasyon Başkanı İbrahim Biter 4 dilden hoşgeldiniz dedi

Mardin Dernekler Federasyonu başkanı iş adamı İbrahim Biter yaptığı hoşgeldin konuşmasında Federasyon olarak her siyasi görüşe eşit mesafede olduklarını,kendilerini ziyaret etmek isteyen herkese kapılarını açtıklarını ifade ederek dün akşam Cumhur İttifakı adayı Fatih Belediye Başkan adayı Ergün Turan ve Milletvekilleri olan Ethem Sancak'ı ağırladık. Bugün de burada Millet İttifakı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu,Yine CHP İstanbul Milletvekilleri Av.Sezgin Tanrıkulu başta olmak üzere parti yöneticilerini ağırlıyorz.Hepiniz hoşgeldiniz şeklinde konuştu.

İmamoğlu: Gayem Bağcılar, Esenyurt, Esenler, Ümraniye, Üsküdar başta olmak üzere Ak Parti'li başkanlar tarafından yönetilen ilçelerde yaşayan vatandandaşlarımızın da CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen ilçe sakinleri gibi mutlu olmalarını sağlamaktır dedi

Ak Parti Zihniyetinin 10 senede Esenyurt'u nasıl beton yığını haline getirdiğini ifade eden İmamoğlu Ak Partili bir çok belediye başkanının yönettiği ilçelerde kişi başına yarım metre bile yeşil alan düşmüyor. Bizim 5 sene içinde Beylikdüzü ilçesinde oluşturdğumuz yeşil alan ortada.

Ak Parti Mülteci akınını planlayamadı. Bu sorun kısa,orta ve uzun vadede ülkenin başına çok sorunlar açacak. Hiç bir ülke bu kadar yoğun bir göçü bu kadar plansız bırakamazken Türkiye ne yazık ki bunu planlayamadı..

İstanbul Dünya'nın en kadim ve mühim metropollerinden birisidir. 1994 senesinden bu yana aynı zihniyet İstanbul'u yönetiyor. Hepiniz dere yataklarına,sahillere ve uygsuız yerlere verilen çirkin imarları zaten görüyorsunuz benim bunları size anlatmam anlamsız. Sizler bizi yalnız bırakmayın ve sahip çıkın.

31 Mart'ta başlamak üzere İstanbul'u hep beraber yeni bir vizyon ile yönetelim.

Ben sanimiyim. Art niyetim yok. Yapamayacağım şeyleri hiç bir zaman söylemedim.Söylemeyeceğim de İki aydır İstanbul'un bir çok ilçesini geziyorum. Yaşanan sorun ve sıkıntıları biliyorum.

Ak Parti yoruldu. Yıprandı eskidi. Bu zihniyet 20 senedir ne yaptıysa 5 sene içinde de aynı şeyi yapacak. İstanbul'un kaybedecek bir günü dahi yok.Ülkede sabahtan akşama kararlar değişiyor. Bu tarz bir mantık ile hiç bir yol alınmaz. Tarımınızı planlamaz çiftçinizi desteklmezsiniz fiyatlar tırmanır şuçlusu manav ve kabzımal olur.

Serbest ekonomilerde fiyatları arz ve talep dengesi belirler.Bizde fiyatlar yükseldimi suçlusu belli gıda terörü deyip içinden çıkamazsınız.
Bir manav veya kabzımal sebze ve mevye fiyatlarını % 800 arttırabiliyorsa vay o ülkenin haline. Hükmet hiç bir zaman biz burada hata yaptık demiyor. Sürekli dış güçler,şu törürü bu terörü diyerek ülke yönetmeye çalışıyor.

Değerli Mardinliler burada çok daha uzun konuşmak mümkün. Ama ben sözlerimi uzatmayacağım diyerek konuşmasına son verdi.
Ekrem İmamoğlu sözlerini şu şekilde tamaladı, Burada her ne kadar ben Millet ittifakı adayı olsam da Ak Parti'li seçemenin,MHP'li seçmenin, Saadet partili semenin,HDP'li seçmenin ve diğer bütün siyasi partili seçmenlerin oyuna talibim. Ben başkan olduğum zaman kesinlikle ayrımcılık olmayacak herkese eşit mesafede hizmet olacak dedi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu İstanbul Yetkilisi Selahattin Gök bütün girdi maliyetlerimiz arttı ama 4 yıdır ekmek fiyatları aynı

Ben Karadenziliyim bizim orada Terörist çıkmaz. Zam istiyoruz diye bize de eşkiya damgası vurabilir. Ankara'ya gittik. Sayın Cumhurbaşkanımıza derdimizi anlatmaya ama randevu alamadık. Bizim unumuzun, suyumuzun doğalazımızın,elektriğimizin fiyatları başta olmak üzere bütün girdi maliyetlerimiz arttığı için Fırıncılar odası ayakta kalabilmek adına yeni fiyat açıkladı. Valilik hayır artıramazsınız diyerek fiyatlarımızı iptal etti. Biz derdimizi kime anlatacağız ? Mademki ekmek fiyatımız artmayacaksa devlet neden bizim girdilerimize zam yapıyor ?

Bir katılımcının Napolyon 'un dünya tek devletten meydana gelseydi başkenti İstanbul olurdu sözünü Mardin'i görmediği için söylemiştir sözüne İmamoğlu gülerek o kadar değil diyerek İstanbul'un yeri çok farklı dedi.

Diğer bir katılımcının da eğer 31 Mart 2019'da Belediye başkanı olursanız Mardin ile İstanbul'u Kardeş şehir yapacakmısınız dedi ?
İmamoğlu'nun da hele beni İBB başkanı seçin bakın nasıl yapıyorum şeklinde cevap verdi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
  

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 10:53

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11