banner56

Liseliler Sordu Başkan Çağırıcı Cevapladı

Bağcılar Barbaros Anadolu Lisesi ile Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda ilçedeki eğitim ve öğretim ile ilgili görüş, düşünce ve temenniler dile getirilerek sorunlar tartışıldı.

 Liseliler Sordu Başkan Çağırıcı Cevapladı
 Bağcılar’da her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimin gelişmesi amacıyla tüm kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği yapılıyor

. Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programda ilçede eğitimin gelişmesine katkı sağlayacak konular dile getiriliyorBarbaros Anadolu Lisesi ve Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, öğrencilerle bir araya geldi.

Çağırıcı, yaptığı konuşmada ilçede eğitim çıtasını yükseltebilmek amacıyla önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade etti. ‘Geleceğimizi sağlıklı, bilgili ve donanımlı bir nesle teslim etmek istiyoruz.’ diye konuşan Çağırıcı, yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulları sağlıklı ve huzurlu eğitim yuvaları haline getirmek için çalıştıklarını anlattı.

“TESİSLERİMİZDEN YETERİNCE FAYDALANIN”

İlçede şu an 6.500 öğretmenin yaklaşık 100 eğitim kurumunda görev yaptığını anlatan Çağırıcı, eğitime her zaman öncelik tanıdıklarını belirtti. Çağırıcı, gerçekleştirdikleri hizmetleri şöyle anlattı:

“Bütün kurum ve kuruluşlarımızın işbirliğiyle eğitimin hak ettiği yere ulaşması için çalışıyoruz. Özverili çalışmalarımızla Bağcılar’daki eğitim çıtasını daha yukarılara çıkarmak için mücadele veriyoruz. Biz, bütün Bağcılar’ı bir okul olarak görüyoruz ve eğitimin söz konusu olduğu her yerde biz varız. Bağcılar Belediyesi olarak her zaman eğitimi ön planda tutuyoruz.

Sadece son 10 yıl içinde hayırseverlerimizin de desteğiyle 50 civarında okul yapılmasını sağladık. Son bir yıl içerisinde de okullarda 50 trilyon liralık çalışma gerçekleştirdik.” Asli görevleri olmamasına rağmen tüm okulların dış cephe düzenlemesi ve mantolamasını yaptıklarını anlatan Çağırıcı, okul bahçelerine kapalı spor salonları inşa ettiklerini ifade etti. 10 adet kapalı yüzme havuzu inşaatının devam ettiğini anlatan Çağırıcı, hizmete sundukları 3 yüzme havuzundan öğrencilerin ücretsiz yararlandıklarını söyledi. Çağırıcı, ayrıca öğrencilerden Bağcılar Meydanı’ndaki Dil Evi’ne devam ederek Arapça ve İngilizcelerini geliştirmelerini de istedi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLADI

Programın ilerleyen dakikalarında Çağırıcı, öğrencilerin düşünce ve temennilerini dinledi. Eğitime ve öğretime yönelik faaliyetlerle ilgili soruları da cevaplayan Çağırıcı, “Okullarımızdaki sınıflarda 30’ar öğrencinin eğitim ve öğretim görmesini amaçlıyoruz.” dedi.
Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 11:00

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11