banner56

Kızılay’ın 150. Yılı Bağcılar’da Kutlandı

Türk Kızılayı’ının kuruluşunun 150. Yıldönümü nedeniyle Bağcılar’da “Kızılay-Fest” isimli bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İlçe sakinleri, ilk yardımdan kan alma merkezine kadar birçok hizmet noktasının bulunduğu etkinlik alanına büyük ilgi gösterdi.

Kızılay’ın 150. Yılı Bağcılar’da Kutlandı
 Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle, Bağcılar Belediyesi ve Türk Kızılayı Bağcılar Şubesi tarafından “Kızılay-Fest” adıyla bir program düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilen programda sergi fotoğraf sergisi, kan bağışı, çocuk eğitim ve ilk yardıma yönelik Kızılay çadırları kuruldu.

Yoğun ilgi gösterilen programda katılımcılara Kızılaycılık felsefesi, temel ilkelerinin tanıtımı, yenilikleri, hedefleri ve çalışmaları anlatıldı. Sergi çadırında Kızılay’ın 150 yıllık tarihine ait fotoğrafları inceleyen vatandaşlara, görevliler tarafından ilk yardım ve kan bağışı hakkında bilgiler verildi.

“Kan vermek isteyen ilçe sakinlerinin bağışları kabul edildi”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da alanda kurulan stantları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Program sonrasında kan vermek isteyen ilçe sakinlerinin bağışları kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 10:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11