banner56

Kemerburgaz Ormanı İmar'a Değil Halka Açılıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Göreve gelişinin 4.ayında Göktürk'te bulunan Kemerburgaz ormanını İMAR'a değil halka açıyoruz sloganı ile 26 Ekim 2019 saat 11 de açılışını yapacak.

Kemerburgaz Ormanı İmar'a Değil Halka Açılıyor
 Kemerburgaz Kent Ormanı 16 Milyon İstanbullu'nun 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), geniş bir alan üzerine kurulu Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı’nı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbulluların hizmetine sunacak. “Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı”, 29 Eklim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 26 Ekim Cumartesi günü saat 11:00'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hizmete açılacak.



Eyüpsultan Kemerburgaz Mevkii’nde hayata geçirilen Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı, İstanbul’u yeniden yeşille buluşturan projelerden biri olma özelliği taşıyor.

Tamamı 5 milyon 526 bin metrekareden oluşan şehir parkının 1 milyon 500 bin metrekarelik bölümü 29 Ekim’de İstanbul halkına hizmet vermeye başlayacak.

İçerisinde seyir, macera, eğitim ve spor alanları bulunan proje ile İstanbullular keyifli zaman geçirebileceği yepyeni bir soluklanma alanı kazanacak. Şehir merkezine yakınlığıyla herkes için ulaşılabilir bir nokta olacak kent parkına bugüne kadar 8 binin üzerinde ağaç dikimi yapıldı.Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı'nın içerisinde çocuk kulübü, futbol sahası, izci kampı, uçurtma atölyesi, el sanatları satış birimi, midilli ahırı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ahırları ile seyir kulesi bulunuyor.

'HER İLÇEYE BÖYLE PROJELER KAZANDIRILMALI'

Kent ormanı, bölge halkı tarafından da dört gözle bekleniyor. Yanı başlarında açılacak kent ormanı için memnuniyetlerini paylaşan Kemerburgazlılar, beton ve şehirleşme baskısı nedeniyle İstanbul’da yeşil alanların büyük tehlike yaşadığını dile getirdiler.

Yeşille barışık, doğayı seven ve koruyan nesiller yetiştirmeyi istediklerini söyleyen Kemerburgaz sakinleri, İstanbul’un diğer ilçelerine de böyle projelerin kazandırılması gerektiğini belirttiler.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 10:51

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11