banner56

Kedi ve kuşlar soğuk geçecek kış ayları öncesinde güvenli

Bağcılar Belediyesi ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü farklı bir etkinlikle kutladı. Engelliler Sarayı’ndaki kursiyerler tarafından yapılan kedi ve kuş evleri Nostalji Bahçelerinden olan Kestane Bahçesi’ndeki değişik yerlere ve ağaçlara yerleştirildi. Kedi ve kuşlar soğuk geçecek kış ayları öncesinde güvenli ve sıcacık ortama kavuşmuş oldular.

Kedi ve kuşlar soğuk geçecek kış ayları öncesinde güvenli
 Bağcılar’da bağ ve bahçe nostaljilerinin yaşatılması amacıyla inşa edilen Kestane Bahçesi, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bağcılar Belediyesi ile AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları’nın işbirliğiyle düzenlenen etkinlik kapsamında Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk tarafından bahçenin değişik yerlerine, ağaçlara kedi ve kuş evleri yerleştirildi.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Başkan Çağırıcı, ilçede yaşayan başta engelli ve kadınlar olmak üzere tüm hemşehrilerinin huzuru için hizmetler sunduklarını belirtti. Hayvanların da güzel ortamda yaşamlarını sürdürebilmelerini önemsediklerini vurgulayan Çağırıcı, bu amaçla Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’ni hizmete sunan ilk belediyeler arasında yer aldıklarını kaydetti. Çağırıcı, “Benim çocukluğumda sokaklarımızda kediler, köpekler gezinir, ağaçlarda kuşlar öterdi. Yoğun göç ve şehirleşme ile birlikte hayvanların yaşama alanları daraldı. Onların yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla yeşil alanlar hazırlıyoruz,yeni park ve bahçeler inşa ediyoruz. Engelli kursiyerlerimiz de bize katkıda bulunarak hayvanların barınması için ahşap evler, yuvalar yapıyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Yerleştireceğimiz bu evler sayesinde kuşlar ve kediler soğuk kış aylarını sıcacık ortamda geçirecekler.” dedi..

“OSMANLI EVLERE VE ÇATILARA KUŞ EVLERİ YAPTI”

Döğücü de gittikçe büyüyen dünyamızın doğal ortamını kaybettiğini belirterek, hayvanlar ve bitkilerin büyük zarar gördüğünü ifade etti. Döğücü, şöyle konuştu: “Biz insanlar hiç olmazsa bunu dile getirebiliyor, kendi elimizle oluşturduğumuz bu metaforun içinden ara sıra da olsa kaçıp nefes alabilme imkanı bulabiliyoruz. Oysa ki, bizimle bu ortamları paylaşmak zorunda kalan doğanın bu gariban canlıları bizim onları mahkum ettiğimiz taş duvarlar arasında hayatlarını sürdürmek zorundalar.” şeklinde konuştu. Osmanlı mimarisinde evlerin çatılarına kuş evleri yapıldığını da hatırlatan Döğücü, batılı ülkelerin ise yüzlerce yıldır hayvanların dişinden ve kürklerinden para kazanmak için onları katlettiğini vurguladı.

“KEDİ  VE KUŞ EVLERİ YERLERİNE YERLEŞTİRİLDİ”

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinin yaptığı kuş evleri ile kedi barınakları Çağırıcı, Döğücü ve Öztürk tarafından yerlerine yerleştirildi. Bahçeye toplam 5 kedinin barınabileceği 5 adet kedi evi ile 15 kuşun barınabileceği 2 adet ayaklı evler yerleştirildi. Bağcılar’daki park ve bahçelere önümüzdeki günlerde 600 kuş evi yerleştirilecek. Program sonunda Çağırıcı, Döğücü ve Öztürk Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’ni gezdiler.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 13:46

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11