banner56

Kampus Bağcılar Fuarı Açılıyor.

Üniversiteler Bağcılar’ da Buluşuyor

 Kampus Bağcılar Fuarı Açılıyor.
Eğitime yönelik önemli projelerin hayata geçirildiği Bağcılar’da bir ilk daha gerçekleşecek. 18 Şubat 2015 tarihinde açılışı yapılacak olan Kampüs Bağcılar’da 7 bine yakın 12. Sınıf öğrencisi üniversite stantlarını ziyaret ederek uzmanlardan bilgi alacaklar.
Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda üniversitenin tanıtımının yapılacağı stantlarda, yüksek öğrenim için tercih yapmak isteyen 12. sınıf öğrencilerine üniversiteleriyle ilgili detaylı bilgi verilecek. Uzmanlar, öğrencilerin, üniversiteyi burslu okuma konusuyla ilgili sorularını da cevaplayacak.


Hizmetlerinde eğitime her zaman öncelik tanıyan Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa örnek bir projeyi daha hizmete sunacak. Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde açılacak “Kampüs Bağcılar Fuarı’nda 12.sınıf öğrencilerine üniversitelerin tanıtımı yapılacak.

Toplam 166 okulda 6566 öğretmenin görev yaptığı Bağcılar’da yaklaşık 200 bin öğrencisi eğitim alıyor. Tüm kurum ve kuruluşlarıyla eğitimin gelişmesi için projelerin hayata geçirildiği ilçede yeni projelere de kapı açılıyor. Bu kapsamda Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde üniversite hayatına adım atmak için hazırlık yapan 12.sınıf öğrencilerine yönelik önemli bir fuarın açılışı yapılacak. 18 Şubat 2015 tarihinde açılışı yapılacak fuarda yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda üniversite temsil edilecek.

ÜNİVERSİTELERİ ÖĞRENCİLERİMİZE GETİRİYORUZ

Üniversite okuyan öğrenci sayısının artması için çaba gösterdiklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, eğitime her zaman öncelik tanıdıklarını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet, 'hüner bir şehri yaşanılır kılmaktır, o da yetmez orada yaşayanları mutlu etmektir” demiştir. İlçemize mimari, sosyal ve kültürel anlamda önemli projeleri kazandırıyoruz. Bağcılar’ın üniversitelerimiz ve öğrencilerimizle anılmasını istiyoruz.

Bağcılar’ı her alanda 2023 vizyonuna hazırlıyoruz. Kemerburgaz Üniversitemizin yanı sıra yeni ilim yuvalarını da ilçemize kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda düzenleyeceğimiz fuarı önemli buluyoruz. Öğrencilerimizin fuarın yapılacağı Gençlik Merkezimize ulaşımını sağlayacağız. Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda üniversitemizi temsilen katılacak olan uzmanlar öğrencilerimizle buluşacak. Onlara üniversitelerini anlatacaklar. Kampüs alanları ile ilgili bilgi verecekler.

Öğrenci kontenjanı, bölümler, imkanlar ve bulunduğu kentlerle ilgili bilgilendirecekler. Üniversite tercihi öğrencilerimizin zorlandığı bir konu. Biz onların fikir sahibi olmasını ve doğru tercihi yapmasını sağlamak istiyoruz.”
 

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 10:19

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11