banner56

Kadınlar Hasta Kayıt, Erkekler Büro Memurluğu İstiyor

Bağcılar Belediyesi Kariyer Merkezi ile İŞKUR’un ortaklaşa düzenlediği program kapsamında 6 yılda 1058 kişi farklı sektörlerde istihdam edildi. İş arayanlarla yapılan görüşmeler sonucunda lise mezunu kadınların en çok tercih ettiği mesleğin başında hasta kayıt kabul elemanı; erkeklerde ise büro memurluğu olduğu ortaya çıktı. İlkokul mezunu kadın ve erkeklerin ise temizlik işlerini tercih ettiği belirlendi.

Kadınlar Hasta Kayıt, Erkekler Büro Memurluğu İstiyor
 Bağcılar Belediyesi tarafından 2012 yılında kurulan Kariyer Merkezi, istihdam seferberliği çalışmalarını artırarak sürdürüyor. İŞKUR ile yapılan protokol çerçevesinde kariyer merkezine kayıt yaptıran işsizler branşlarına uygun işlere yönlendiriliyor. Ayrıca isteyenler www.bagcilarkariyer.com üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

Özellikleri ve nitelikleri belirlenen işsiz gençler, işverenlerle buluşturuluyor. Belirlenen tarihlerde Engelliler Sarayı’nda gerçekleşen toplantıda iş arayanlar ve işçi arayan firma yetkilileri birebir yüz yüze görüşüyor. Adaylar, yetkililere hangi iş alanında çalışabileceklerini ve sahip oldukları sertifikalarla ilgili bilgi veriyorlar. Gerçekleştirilen görüşme kapsamında firmalar anlaştıkları kişileri işe alıyorlar. Toplantılarda tanınmış firmalardan temsilciler de yer alıyor.

“İşsiz vatandaşımızın kalmamasını hedefliyoruz”

Projenin uygulanmaya başlamasının ardından geçen 6 yıl içinde tekstilden temizliğe; sekreterlikten şoförlüğe kadar farklı branşlarda 1058 kişi işe yerleştirildi. İş alım ve personel tanıma sürecinde yapılan görüşmeler iş arayan kişilerin meslek tercihleriyle ilgili gerçeği de ortaya çıkardı.

Kayıtlara göre lise mezunu erkeklerde en çok tercih edilen işlerin başında büro memurluğu geliyor. Lise mezunu kadınlarda önceliği hasta kayıt kabul elemanı alırken onun peşinden büro memuru, danışma, sekreterlik ve çağrı merkezi geliyor. İlkokul mezunu kadın ve erkekler ise ilk sırada temizliği ve ardından şoförlük ve depo elemanlığını tercih ediyor.

İşsiz kimse kalmasın diye istihdam seferberliğinin devam ettiğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kariyer Merkezimizde hayırlı işlere imza atıyoruz. İşveren firmalarımızla iş arayan hemşehrilerimizi buluşturuyoruz. Yüz yüze yaptıkları görüşmeler neticesinde firmalarımız aradıkları şartlara uyanları istihdam ediyor. İşsiz vatandaşımızın kalmamasını hedefliyoruz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 11:59

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11