banner56

İzcilik ordusuna taze kan

10. İzcilik Şurası’nda renkli görüntüler yaşandı. İzciliğe ilk adımı atan altı yaşındaki minik izcilerin yemin töreni davetlilerden alkış topladı. Şura’da sunum yapan ağabeyleri de izcilerin yardımsever, güler yüzlü ve çalışkan olduğunu belirterek, “Dünyanın dört bir yanında insanlar göçmen olarak yaşıyor. Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize gelen göçmenler de zor şartlarda yaşıyorlar. Onlara yardım eli uzatalım. Yetim ve öksüz kardeşlerimize yardım eli uzatalım.” diye tavsiyede bulundular.

İzcilik ordusuna taze kan
 Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen İzci Meclisi’nde minik izciler davetlilerin alkışını topladı. Beş ve altı yaşlarında yemin ederek izciliğe adım atan Bağcılarlı minikler, ağabeyleri ve ablaları gibi çok iyi birer izci olacaklarını söylediler.



Şura’ya katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, izciler tarafından marş ve selamla karşılandı. Konuşmasında izciliğin önemine vurgu yapan Çağırıcı, “İzcilik din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin açık gönüllü ve eğitime dönük bir gençlik hareketidir.” dedi. İzciliğin gençlerin kararlılık ve uyumluluk hissini geliştirdiğini ifade eden Çağırıcı bir izcinin sahip olması gereken özellikleri şöyle anlattı: “Sözünün eri olan izci, şeref ve haysiyetini önde tutar. Yurduna, milletine ve ailesine yararlı olur. Bitkileri, hayvanları sever ve korur. Büyüklerini sözünü dinler, küçüklerini sever. İzci cesurdur, neşelidir ve tutumludur. Sözünde açık ve dürüsttür.”


2007’de İngiltere’deki kampta Türkiye’den giden 110 izci arasında Bağcılarlı 11 izcinin bulunduğunu anlatan Çağırıcı, “Türkiye izciliğinin yüzde 10’unu bizler oluşturuyoruz. İsviçre’deki kampa da 25 izcimiz katılmıştı.” dedi.



60 dönümlük körfez koyunda kamp kuracağız

Her yıl 2500 izci ile kamplar düzenlediklerini ifade eden Çağırıcı, 2012’de Büyükçekmece’de, 2013’te de Düzce Güzeldere beldesinde izci kampı kurduklarını anlattı. İzcilere bir de müjde veren Çağırıcı, “Bu yıl da İzmit Kefken’deki 60 dönümlük orman arazimizde denize nazır körfez koyunda izci faaliyetimizi yapacağız.” dedi. AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise izciliğin felsefesinin çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel bakımdan olgunlaşmasına katkıda bulunmak olduğunu anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da bu yılki kamplara 60’a yakın ilk ve ortaokulunun katıldığını hatırlatarak, “Belediyemizin öncülüğünde bu faaliyetlerimizi yaygınlaştırıyoruz.” dedi. İzci Meclisi Başkanı Kemal Hürcan da 2013’te gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlatarak, “Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Yurdu’nda kalan 100 yetim çocuk da aramıza katıldı.” dedi. Hürcan ayrıca önümüzdeki ay da model uçak eğitimi ile fotoğrafçılık kursları başlatacaklarını kaydetti. Şura’da sunum yapan Mehmet Gökçe ile Halil Ünlü ise, bazı Müslüman coğrafyasında açlık ve sefalet çeken insanların atalarının Çanakkale Savaşı’nda şehit düşenler arasında olduklarını belirterek, “Dünyada 200 milyondan fazla yetim çocuk var. 2.5 milyon yetim çocuk kaçırılarak satılıyor. Her gün 2800 çocuk yetim kalıyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v), yetimlere yardım edenlerin cennette kendisine yakın olacaklarını söylemiştir.” dediler. Yetim Projesi kapsamında her sınıfta öğrencilerin harçlıklarını toplayarak kimsesiz çocuklara ve yardıma muhtaç ailelere, savaş mağduru Suriyelilere verdiklerini söyleyen öğrenciler, “Dünyanın dört bir yanında insanlar göçmen olarak yaşıyor. Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize gelen göçmenler de zor şartlarda yaşıyorlar. Onlara yardım eli uzatalım. Yetim ve öksüz kardeşlerimize yardım eli uzatalım.” diye tavsiyede bulundular. Yunus Emre İşbilir ile Tufan Er de izcilerin doğal afetlerde ne yapmaları gerektiğini anlatarak izcilikle ilgili bilgi verdiler.


Minik izci adayları yemin etti

Konuşmaların ardından düzenlenen yemin töreninde aralarında beş ve altı yaşındaki miniklerin de bulunduğu izci adayları 60’a yakın arkadaşları adına temsilen yemin ederek izciliğe adım attılar. Minik izcilerin kepini ve fularını Çağırıcı, Öztürk ve Yılmaz taktı.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11