banner56

İyi niyet sözleşmesi imzalandı

Marmara Belediyeler Birliği ile Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği arasındaki “İyi Niyet Sözleşmesi” Bağcılar Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili Lokman Çağırıcı ile Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Deirnbouh Belediye Başkanı Mohamad Saadieh arasında imzalandı.

İyi niyet sözleşmesi imzalandı
İki ülke arasında dayanışma ve dostluk ilişkilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Çağırıcı, Dernbouh sınırlarında olan üç Türkmen köyündeki Türkçe bilmeyenlere Türkçe kursları düzenleyeceklerini belirtti. Saadieh ise, iki ülke halkının geleneklerinin birbirlerine yakın olduğunu belirterek, “İmzaladığımız sözleşme ile sosyal ve kültürel bağlarımızı kuvvetlendirmek amacıyla ortak faaliyetlerde bulunmak istiyoruz.” dedi.

Türkiye ve Lübnan halkları arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkileri geliştirmeyi amaçlayan Marmara Belediyeler Birliği ile Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği, “İyi Niyet Sözleşmesi”ne imza attılar. Sözleşme, Bağcılar Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili Lokman Çağırıcı ile Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı Deirnbouh Belediye Başkanı Mohamad Saadieh tarafından imzalandı.

Marmara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen tören öncesi bir konuşma yapan Çağırıcı, Türkiye ve Lübnan halkları arasındaki dayanışma ve kardeşlik duygularını geliştirmek istediklerini belitti. Her türlü bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacaklarını ifade eden Çağırıcı “Uluslararası ilişkilerde de birbirimize karşılıklı destek sağlayacağız. İki kurum ve belediyeler arasında kapasite geliştirme ve eğitim programları düzenleyeceğiz. Birlikte başta sosyal ve kültürel olmak üzere bir çok alanda ortak projeler geliştireceğiz.’ diye konuştu.

Deimbouh sınırları içerisinde yer alan üç Türkmen köyü olduğunu da belirten Çağırıcı, “Lübnan’ı ziyaret ettiğimizde oradaki üç köydeki Türkmen kardeşlerimizle görüşeceğiz. Talep edilmesi halinde Türkçe konuşmayı unuttuğu belirtilen soydaşlarımıza Türkçe öğretmek amacıyla kurslar düzenleyebiliriz. “ dedi. Mohamad Saadieh ise kurumlarına bağlı toplam 27 belediyenin olduğunu belirterek, “Özellikle Anadolu kültürü bizim kültürümüze çok yakın. Türkiye’nin değişik yörelerindeki gelenekleri ülkemizde görebilirsiniz. İmzaladığımız sözleşme ile sosyal ve kültürel bağlarımızı kuvvetlendirmek amacıyla ortak faaliyetlerde bulunmak istiyoruz.” dedi.
Bu arada Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği’ne üye olan farklı din ve ırktan insanların yaşadığı ilçelerin belediyelerinin de sözleşmenin imzalanması için destek verdikleri öğrenildi.

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Başkan Vekili Lokman Çağırıcı ile Lübnan Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı ve Deirnbouh Belediye Başkanı Mohamad Saadieh İyi Niyet Sözleşmesi’ni imzaladılar. Çağırıcı ve Saadieh hayırlı olsun temennisinde bulundular.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2015, 17:21

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11