banner56

İstiklal Marşı’nın Kabulü Mehmet Akif Müzesi’nde Kutlandı

Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi’nin hizmete sunulduğu Bağcılar’da İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. Yılı düzenlenen zengin içerikli programlarla kutlandı. “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif” konulu anma programında Akif’in hayatı anlatılırken, işaret diliyle İstiklal Marşı okuyan öğrenciler de takdir topladı.

İstiklal Marşı’nın Kabulü Mehmet Akif Müzesi’nde Kutlandı
 Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi farklı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve İstiklal Marşının kabulünün 94. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen programda Akif’in örnek yaşamı anlatılırken, şiir dinletisi sunuldu. Öğrencilerin işaret diliyle İstiklal Marşı’nı okumaları davetlileri duygulandırdı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Program ilk olarak Yıldıztepe İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan koronun, işitme engelliler için İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okumasıyla başladı. Davetliler, başarılı öğrencileri dakikalarca alkışladı. Ardından bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk,
İstiklal Marşı’nın kültür ve medeniyete ışık tuttuğunu vurguladı. Akif’in bir medeniyet manifestosu olduğunun altını çizen Gültürk, şöyle konuştu: “Mehmet Akif Ersoy, duruşu, yaşayışı ve bırakmış olduğu eserlerle medeniyetimizin temel taşlarından biri olmuştur. Onun ‘Asım nesli’ diye nitelemiş olduğu nesli oluşturmak için gayret ediyoruz”

MÜZE’YE İL DIŞINDAN ZİYARETÇİLER DE GELİYOR

Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Taceddin Dergahı Müzesi’nin il dışından ve kentin her ilçesinden ziyaretçi ağırladığını da kaydeden Gültürk, “Önceki gün bir ezber bozduk ve farkındalık oluşturmak için İstanbul’un çeşitli ilçelerinde okuyan Ermeni öğrencileri müzeye getirdik. Hem biz hem çocuklarımız mutlu oldu.” diye konuştu.

İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDULAR

İlerleyen dakikalarda sahne alan radyo programcısı Mehmed Zeyd, şiir dinletisinde Mehmet Akif Ersoy’un eşsiz eseri Safahat’tan şiirler okudu. Davetliler Türk sanat Müziği Sanatçısı Ahmet Sazlı’nın seslendirdiği Akif’in şiirlerinden bestelenen eserlerine eşlik etti.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 16:18

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11