banner56

İşitme engelli çiftin nikahı işaret diliyle kıyıldı

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği toplu düğün programlarının 20’nci yılında 47 çift dünya evine girdi. Bu yılki toplu düğün programında işitme engelli çiftin nikahının kıyılması dikkat çekti.

İşitme engelli çiftin nikahı işaret diliyle kıyıldı
Bağcılar Belediyesi geleneksel toplu düğün töreni Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlendi. Törene, Bağcılar Belediye başkanı Lokman Çağırıcı,
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı, AK Parti 3’üncü Bölge milletvekili adayı Mehdi Eker ve evlenecek olan çiftlerin yakınları katıldı.
 
 Bu yıl ihtiyaç sahibi 47 çiftin evlendirildiği düğün programında, belediye çiftlerin gelinlik ve damatlık kıyafetlerinden ev eşyası ve çeyizlerine kadar bütün ihtiyaçlarını karşıladı. Nikah müziği eşliğinde toplu bir şekilde el ele tören alanına giren çiftleri alanda bulunan misafirler coşkuyla alkışladı.  Törene katılan çiftler mutluluklarını dile getirirken aileleri ve yakınları da onların bu mutlu günlerinde heyecanlarına ortak oldular.
 
Çağırıcı, ‘’20 yılda 895 ihtiyaç sahibi çifti evlendirdik’’
 
 Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu yılki törenle birlikte toplamda 895 çifti evlendirdiklerini belirtti. Başkan Çağırıcı yaptığı konuşmada, “Toplu evlendirme törenimizin bu yıl 20’ncisini icra ediyoruz. Belediyemiz kurulduğu günden itibaren ilk yapmış olduğu icraatlardan birisi de sosyal projelerin hayata geçirilmesiydi. Birinci hedefimiz insanların huzur ve mutluluğu. Daha yaşanılabilir bir Bağcılar oluşturmaya çalışırken sosyal ve kültürel faaliyetleri de birlikte yürütmeye çalıştık” dedi. Başkan Çağırıcı, evlenen çiftlerin tüm eşyalarını hayırsever işadamlarının katkısıyla tedarik ettiklerini ifade ederek,’’ hayırsever işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum, evlenecek olan bütün çiftlere de mutluluklar diliyorum’’ dedi.
 
 Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı, İstanbul 3’üncü Bölge milletvekili adayı Mehdi Eker, yalnızlık Allah’a (c.c) mahsustur diyerek konuşmasına başladı. İnsanın mutlak suretle doğduğu andan itibaren başkasına ihtiyacı olduğunun altını çizen Eker, “Onun için insan varlık olarak mutlaka bir hayat arkadaşına ihtiyaç duyar. Bu da evlenmek suretiyle olur’’ dedi.
 
Eker’den Evlilik hazırlığı yapan çiftlere müjdeli haber
 
 Eker, “Hükümet olarak yeni beyannamemizde özellikle evlenecek gençler için bir vaadimiz var. Bir çeyiz hesabı açıldığında o hesapta biriken paranın yüzde 20’sini de biz ilave edeceğiz. Ayrıca o genç kardeşlerimizin evlilik için hazırlanmak üzere tasarruflarına yüzde 20 oranında katkı sağlamak suretiyle bir proje hazırlıyoruz” dedi.
 Konuşmaların ardından nikah kıyma törenine geçildi. Başkan Lokman Çağırıcı 3 çiftin nikahını kıyarken, Mehdi Eker de nikah şahitliği yaptı.
 
Konuşma engelli çift işaret diliyle evet dedi
 
Düğün töreninde maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen işitme engelli bir çift de dünya evine girdi.  İşitme engelli Halil İbrahim Ceyhan ile Özge Damar’ın nikahı da törende kıyıldı. Tercüman aracılığıyla çifte evlenmek isteyip istemediklerini soran Başkan Çağırıcı, cevapları yine işaret diliyle aldı. Gelin Özge Damar, evet yanıtının ardından damadın ayağına basmayı da ihmal etmedi. Çiftin nikahının kıyılmasının ardından konfetiler patlatıldı. Bakan Eker, genç çiftin nikah cüzdanını geline teslim etti. Nikah törenlerinin ardından bütün çiftler sahneye alınarak toplu fotoğraf çekildi.
  
    

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 16:51

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11