banner56

İşin Uzmanlarını Yetiştiriyoruz

Türkiye’deki Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında uygulanan mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirilen Mesleki Eğitime Destek Projesi (MEDEP) emin adımlarla devam ediyor.

İşin Uzmanlarını Yetiştiriyoruz
Ağustos 2015 tarihine kadar devam edecek olan projeden, Türkiye genelinde 234 Meslek Lisesi, bu okullarda görev yapan 2 bin öğretmen ve öğrenciler yararlanacak. Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hazırlanan Soğutma Eğitim Setleri öğrencilerin yararlanmaları amacıyla farklı illerdeki 60 Meslek Lisesine hibe olarak gönderiliyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi’nin, AB desteğiyle hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan “Mesleki Eğitime Destek Projesi”, yurt genelinde başarıyla uygulanıyor.

Türkiye genelinde Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanında uygulanan mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılmasını amaçlayan program kapsamında Bağcılar’dan Anadolu’ya Mesleki Eğitim Köprüsü kuruldu. Bu kapsamda Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İKLİMSA’nın da katkıda bulunduğu proje, Eylül 2014 tarihinden bu yana uygulanıyor. Ağustos 2015 tarihine kadar sürecek projeden Türkiye genelinde Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında eğitim veren 234 Meslek Lisesi, bu okullarda görev yapan 2000 alan öğretmeni ve öğrenciler yararlanacak. Proje kapsamında Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde hazırlanan Soğutma Eğitim Setleri öğrencilerin yararlanmaları amacıyla farklı illerde 60 Meslek Lisesine hibe olarak gönderiliyor.

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ DE HİZMETE SUNULACAK

Proje kapsamında içerisinde klima sistemleri alanında hazırlanmış eğitim kitabı ile uygulamalı eğitim videolarının da yer aldığı 2 bin adet interaktif DVD, 81 ilde tüm Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alan öğretmenlerine gönderildi. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alan öğretmenlerinin kendilerini geliştirmeleri açısından “www.bagcilarmedep.com” adresi üzerinden Türkiye genelinde tüm alan öğretmenlerinin ev veya okullarından rahatlıkla katılabilecekleri uzaktan eğitim sistemi hazırlanarak Nisan - Temmuz 2015 tarihleri arasında faaliyet gösterecek.

Avrupa Birliği’nin (AB) desteğiyle başta gençler, kadınlar ve engelliler olmak üzere her kesimden ilçe sakini için önemli projeleri hizmete sunduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi: “Bağcılar Belediyesi olarak çok geniş bir bilgi hazinesine sahibiz. Hizmete sunduğumuz projeler, özellikle uluslararası programlarda da örnek olarak gösterilmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen çalıştaylarda da Bağcılar Belediyesi olarak hizmete sunduğumuz projelerle anılmaktayız. Örneğin, Her Ev Bir Anaokulu, Engelliler Akademisi Projesi, Yıldız Gençler Projesi, Yeteneğim Geleceğim Projesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Kelebek Etkisi Projesi gibi projelerimiz yurt içinde ve yurt dışında dikkat çekti. Mesleki Eğitime Destek Projesi de bu anlamda amacına uygun olarak devam etmektedir.”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 14:17

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11