banner56

Her yarışmadan madalya ile dönüyorlar

Eğitim alanında önemli projelerin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesindeki okullar, yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen yarışmalardan madalyalarla dönüyorlar.

Her yarışmadan madalya ile dönüyorlar
Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıcıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri de yurt içindeki yarışmalarda başarıya ulaşırken, yurt dışındaki yarışmalarda hem madalya kazanıyor hem de damak lezzetimizi dünyaya tanıtıyorlar.

Bağcılar ilçesini katıldıkları yarışmalarda başarıyla temsil eden Alaattin Nilüfer Kadayıfcıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret ettiler. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Çağırıcı, “Eğitime verdiğimiz emeklerin meyvesini alıyoruz.” dedi.
Bağcılar’ı yurt içinde ve yurt dışında katıldıkları yarışmalarda başarıyla temsil eden öğrenciler beraberlerinde Okul Müdürü Turgay Tokmak, Teknik Müdür Yardımcısı Nasuh Deveci, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Faruk Alınak, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Nihal Duyan ile Okul Aile Birliği temsilcileriyle birlikte Başkan Çağırıcı’yı ziyaret ettiler.


Gençlik merkezimizi gençlerimizin hizmetine sunacağız

Öğrencilerin kazandıkları başarılardan dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını ifade eden Çağırıcı, eğitim ve öğretim yatırımlarına her zaman öncelik verdiklerini söyledi. Öğrencilerin sağlıklı ve kaliteli binalarda eğitim görmesi için çaba gösterdiklerini belirten Çağırıcı, okul binalarının dış cephe yalıtımlarını yaptırdıklarını, güvenlik kameraları yerleştirdiklerini ve sınıfları bilgisayarlarla donattıklarını anlattı. Çağırıcı, “Öğrencilerimiz okul dışında boş vakitlerini iyi değerlendirmeleri amacıyla Bilgi Evleri’ne devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz de Yıldıztepe Gençlik Merkezi’ni inşa etti. İçerisinde bowling oyun alanı, bir ini tiyatro, iki adet cep sineması, jimnastik salonu, çok amaçlı salon, idari birimler, kafeterya masa tenisi, 17 adet derslik, kütüphane ve bilgisayar dersliği, 80 kişilik kafeterya, lokanta ve hazır yemek alanı yer alıyor. Yakında hizmete açtığımızda gençlerimiz bir çok aktivitede bulunma imkanına kavuşacak. Allah kısmet ederse yeni dönemde de öğrenci ve gençlerimize yönelik önemli projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu. Ziyaret sırasında Okul Müdürü Turgay Tokmak ise yarışmalara çok sıkı ve disiplinli hazırlandıklarını belirterek, “İlçemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için çalışıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışındaki yarışmalarda Bağcılar adına yarışıyoruz. Bunun bilinciyle hocalarımız ve öğrencilerimizle en iyisine ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi. Başkan Çağırıcı ziyaret sırasında öğrencileri ve onları yarışmalara hazırlayan öğretmenlerini kutlayarak başarılarının devam etmesi dileğinde bulundu. Ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.



Madalyalarla dönüyorlar

Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıfcıoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi katıldığı yarışmalarda önemli başarılar elde ediyor. 2009- 2010 eğitim döneminde Bursa da Uludağ Profesyonel Aşçılar Derneği’nin düzenlediği gastronomi yarışmasında Kübra Özkısa altın madalya kazandı. 2011-2012 eğitim öğretim döneminde de Büşra Koca, Merve Bal, Gülcan Aksu, Dila duman ve Elif Köse bronz madalya kazandı. . 2012-2013 eğitim öğretim yılındaki İstanbul Uluslararası gastronomi festivalinde Merve Bal, Zehra Çiçek ve Mevlüde Oğlak altın madalya aldı. Yine, Büşra Kuloğlu, Zeynep Ezgi Buldu ve Emer Gökay da gümüş, Merve Bahçeci, Gülşan Bektaş ve Hatice Gedik de bronz madalya kazandı. İstanbul TÜYAP Kültür Merkezi’ndeki 12. Uluslararası Mutfak Günleri başlığı altında 12 Şubat 2014’te düzenlenen 28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen uluslararası gastronomi yarışmasındaki Gençler Lise Düzeyi’nde Merve Bahçeci, Hatice Gedik ve Gülşah Bektaş bronz madalya kazandı. Gençler Pratik Ekip Yarışması’nda Büşra Kuloğlu, Zeynep Ezgi Buldu ve Ümre Gökay gümüş madalya elde etti. Aynı öğrenciler, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun (TAF) 2008 yılında Dünya Şefler Birliği (WACS) üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 12’incisi yapılan festivaldeki yarışmalarda madalya ve sertifika kazandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11