banner56

“Hayatımı Önce Allah’a Sonra’da Avrasya’ya Borçluyum”

Sıfır Tansiyon İle Geldi Yürüyerek Gitti Gazete olarak en çok okunan ve takip edilen haberlerimiz hiç şüphe yok ki hasta hikayeleri oluyor. Tesadüfen kulak misafiri olduğumuz bir olay bizi Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Küçüköy yerleşkesine götürdü.

“Hayatımı Önce Allah’a Sonra’da Avrasya’ya Borçluyum”

  Zekail Köstek Yüksekten Düşme sonucu ciddi bir yaralanma ve sıfır Tansiyon İle üç hastaneden sonra Uluslararası Standartta Hizmet veren Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Küçüköy yerleşkesine getiriliyor…



Ancak Filmlerde Rastlanılacak bir hikaye ile noktalanıyor…İŞTE O HİKAYE…



Zekail bey önce geçmiş olsun nasıl oldu,olayı bize biraz anlatır mısınız ?



3 Eylül 2016 da yüksekten düşme sonucu kaburga kemiklerim kırılmış, dalağım patlamış ve ciğerim hasar görmüş olarak birkaç hastaneye götürüldüm. Onlar yeterli alt yapılarının olmadığını ifade ederek beni kabul edemeyeceklerini söylediler. Yakınlarım bu sefer de Beni Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Küçükköy yerleşkesine getirdiler. Kapıda tansiyonum düşmüş olacak ki yere yığıldım. Beni hemen acile alıp müdahale etmişler. Daha sonra iç kanamam olduğu için hemen ameliyatlara almışlar. 12 Gün bana çok iyi baktılar ve evime yürüyerek gittim.



İstanbul Times Haber Merkezi / Söyleşi



Avrasya Gaziosmanpaşa Küçükköy’de yeniden Hayata dönem Zekail Köstek bundan sonra  Doğum Günüm 3 Eylül olacak dedi…

Önce Allah sonra Doktorlar sayesinde 3 Eylül 2016 da yeniden hayata döndüm. Allah insanlara dert veriyor ama dermanı da beraber veriyor.



Bana da büyük bir dert verdi ama çük şükür ki o derde deva olabilecek de ayı oranda büyük ve donanımlı bir hastane nasip etti. 



Her şeyi Allah bilir ama Avrasya Hastanesi Küçükköy yerleşkesi 18 Temmuz 2016 da açılmış yani benim kaza  olayımdan 45 gün önce hasta kabulüne başlamış.

Ben 17 Temmuz 2016 da kaza  geçişeydim bu hastane henüz açılmadığı için  belki şu an sizinle  konuşmuyor olabilirdim.



Bu tür büyük olaylarda Doktorların cesaretli olmasında hastanelerinin donanımı büyük bir etken.  Benim Doktorum Tahir Mutlu cesurca bir         risk aldı bana gerekli müdahaleleri yaptı. 



Allah benim şifamı onun elleri ile bahşetti. Ne kadar şükretsem azdır dedikten sonra başta Dr.Tahir Mutlolmak üzere hatsalığım esnasında       samimi ve fedakarca çalışan hastane yönetimi ve çalışanlarına samimi ve içten bir şekilde sizin  aracılığınız ile bir kez daha teşekkür etmek isterim.





Doktor ve Hastanın el ele tutuşup bir birlerinin gözlerine bakmaları  duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu

Hayati tehlikesi olduğu bir anda hastaneye gelen Zekail Köstek kendisine gerekli ameliyatları yapan Doktor Tahir Mutlu’yu görür görmez hocam ellerinizi verin deyip elini sım sıkı bir şekilde tutması biz dahil herkesi duygulandırdı.  



Hastasının elini tutarak bize kısa bir açıklama yapan Dr.Tahir Mutlu Şunları söyledi ” Hasta hastanemize geldiği zaman birkaç değişik hastaneye gitmişti. Bizim Acil servisin kapısında tansiyonu çok düşmüştü nerede ise sıfır denilebilecek  bir durumda acile aldılar arkadaşlarımız.

Olay gerçekten çok komplike bir vakaydı. Hem kaburga kemikler kırılmış, hem dalağı patlamış, hem ciğeri  hafif bir hasan görmüş hem  iç kanaması var hem de tansiyonu sıfır. Bir çok hekim aynı anda bir çok sorun olan hastayı kaybederiz endişesi ile müdahale etmeyebilir.

Zaten bu hasta için de daha önce gittiği hastanelerin hekimleri vakayı  çok riskli gördükleri için müdahale etmemiş olabilirler. Ama bizim başka bir şansımız yoktu ve hastayı hayata döndürmek için bütün ekip seferber olduk.



Aynı anda bir çok çalışmayı yapabilecek olan kadromuz üzerine düşeni yaptı. Yaptığımız ameliyat ve müdahaleler ile  çok şükür hastamızı yaşama döndürmeyi başardık. Hekimler için, hastane idaresi için bu tür zor vakalarda iyi sonuç almak herkesi mutlu ve memnun ediyor.

Bakınız hastamız ile el ele göz gözeyiz bundan daha  mutlu ve güzel bir duygu olabilir mi bir hekim için ?

Şunu da ifade edeyim Hastanemizin medikal ekipmanları, yetişmiş kadrosu ve ekip ruhu ile  çalışma düzenimiz olmasaydı belki biz de kendimize güvenip bu çok riskli vakanın altında çıkmayız diye daha iyi bir yere gönderme fikrimiz olabilirdi ama bizden daha iyi bir yer olabileceğini bilmediğimiz için her türlü riski alarak hastamıza müdahaleleri yaptık ve başarılı olduk. 



Hepimiz çok mutluyuz. Hastamıza sağlık sıhhat ve uzun ömürler diliyoruz.





Opr.Dr.Hüseyin Urlu her şey Hastalarımız için dedi

“Kurucusu ve aynı zamanda da yönetim kurulu başkanı olduğu Avrasya Sağlık kurumlarının Gaziosmanpaşa yerleşkesinde  çok komplike bir müdahalenin yapılıp hastanın hayata döndürülmesinin kendileri için tarifi olmayan bir mutluluk olduğunu ifade eden Opr.Dr. Hüseyin Urlu bahse konu hasta Zekail Köstek için  Acil müdahalelerden sonra  değişik branşlara sahip hekimlerin yer aldığı Konseyde  yaptıkları toplantılar ve durum değerlendirmesinde  hastanın bütün durumunu detaylı bir şekilde masaya yatırdıklarını ve en doğru şekilde müdahale dilerek gerekli çalışmaların yapıldığını ifade ederek bu olay gibi Avrasya Hastanesi Gaziosmanpaşa Küçükköy yerleşkemizde 3 ay gibi kısa bir sürede ciddi müdahaleler ile bir çok hastamıza şifa kapısı olduk” dedi.



Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2016, 10:53

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11