banner56

Hatipoğlu ve Karataş Demokrasi Nöbetinde Konuştu

Fetö Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki uzantıları ile işbirlikçilerinin 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri, 246 şehit verilen 2186 kişinin yaralandığı darbe teşebbüsünü püskürten Türk halkının demokrasi nöbeti Bağcılar’da her gece devam ediyor. Fetö Terör Örgütü’nü lanetleyen ilçe sakinleri, birlik ve beraberlik mesajı veriyor.

Hatipoğlu ve Karataş Demokrasi Nöbetinde Konuştu
 Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da demokrasi ve vatan nöbeti her gün devam ediyor. Ellerinde Türk bayraklarını dalgalandıran binlerce ilçe sakini, “Bizi bölemeyecekler. Bir olacağız, diri olacağız” diye haykırdılar.

Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen program imam-hatip Adem Karabey’in Kur’an tilavetiyle başladı. Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, binlerce ilçe sakinine seslenerek, “Siz güzel yürekli insanlarsınız. Hicaz Demiryolu yapılırken Peygamberimiz o yeşil kubbenin altında rahatsız olmasın, diye demir rayların altına keçe koyan ecdadın torunlarısınız.” dedi. Külünk, asker üniformalı taşeron Fetullah Terör Örgütü mensuplarının planlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.


BAŞKAN ÇAĞIRICI: “GELECEK SİZLERİN ESERİ OLACAK”


Fetö Terör Örgütü darbecilerine karşı dik duran Türk halkının aydınlık Türkiye’nin önünü açtığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Gelecek sizlerin de eseri olacak. Çünkü, bu nesil torunlarına güzel eserler bırakıyor. Nasıl ki, Kurtuluş Savaşı’na katılan ecdadımızı hayırla yad ediyorsak, torunlarımız da bizleri hayırla yad edecek. İnşallah ülkemizde böyle çirkinlikler bir daha yaşanmayacak. Kimse, Türkiye’nin İslam coğrafyasındaki yürüyüşüne engel olamayacaktır.” dedi.

PROF. HATİPOĞLU: “HZ.HANZALA GİBİ SAVAŞARAK ŞEHİT DÜŞTÜLER”

Televizyon Programcısı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da darbecilere karşı canları ve kanlarıyla karşı koyanların Hz. Hanzala gibi savaştığını anlattı. Yeni evlenen Hz.Hanzala’nın Hz. Muhammed’in (s.a.v) savaşa gittiğini duyar duymaz yatağından fırladığını anlatan Hatipoğlu, şöyle konuştu: “Eşi, ‘Hanzala yıkanmadın’ diyor. Ancak o durmayarak koşmaya başlıyor. 10 kilometrelik mesafedeki Uhud’a ulaşıyor. Uhud Savaşı’nda şehitler veriliyor. Arasında Hz.Hanzala’da vardır. Peygamberimiz, onun başına gelince yüzünde tebessüm beliriyor. Şöyle diyor; ‘dikkat ediyor musunuz, Hanzala’nın saçları ıslak.’ Hanzala’nın saçından su damlıyordu. Sahabe sebebini sorunca, Peygamberimiz, ‘Onu meleklerin yıkadığını gördüm’ diyor. Kanıyla harp meydanında şehit olanlar yıkanmaz.”


PROF KARATAŞ: “BU MİLLETİN İÇİNDE HAŞHAŞİLERE YER YOKTUR”

Prof. Dr. Mustafa Karataş da, darbe girişiminde üç ruh halinin öne çıktığını belirterek, ilkinin zillete ve esarete hayır diyen kahramanların ruhu olduğunu belirtti. 15 Temmuz’da göğsünü tanklara ve silahlara karşı koyarak şehit düşenlerin ruhlarına Fatiha gönderdiklerini kaydetti.İkinci ruh halinin ise ölümü göze alarak uçakla İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ruh hali olduğunu vurgulayan Karataş, “Kefenini yanında taşıyan imanlı bir liderin ruh halidir” dedi. Karataş, üçüncü ruh halinin de aklını, ferasetini, basiretini kaybetmiş cinnet getiren insanları yönlendiren Fetö ruh hali olduğunu kaydetti. Karataş, “O öyle bir ruh hali ki; menfaatleri için askerlere içki içebileceklerini söyleyen, başörtüsü teferrüattır diyen ve namaz kılmayabilirsiniz diyebilen bir meczubun ruh halidir.” şeklinde konuştu. Fetö’nün darbede payı olduğunu inkar ettiğini de kaydeden Karataş, “Bu milletin içinde haşhaşilere yer yok.” dedi. TV Programcısı Dursun Ali Erzincanlı’da sohbet sırasında “Bedir’in Aslanları” adlı şiiri seslendirdi. Programın ilerleyen anlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişi dev ekrandan izlendi. Programa eski Milletvekillerinden Mukadder Başeğmez ile AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün yanı sıra binlerce ilçe sakini katıldı.

KAYNAK: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 10:37

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11