banner56

“Hamza Yerlikaya’nın rekorunu kırmak istiyorum”

Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, Grekoromen güreşte rekorun Hamza Yerlikaya’da olduğunu hatırlatarak, “Hamza ağabeyin rekorlarını kırmak için elimden geleni yapacağım. Amaç rekor kırmak değil, orada İstiklal Marşı dinletebilmek. Önemli olan sporu bıraktıktan sonra ülkemize nasıl hizmet edebiliriz, biz artık bunların derdindeyiz. Ben güreşi bıraktıktan sonra da spora hizmet etmek istiyorum” dedi.

 “Hamza Yerlikaya’nın rekorunu kırmak istiyorum”
 Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği Spor Söyleşilerinin bu ayki konuğu Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül oldu. Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda milli güreşçi Akgül,15 Temmuz gecesi yaşadıklarını, şampiyonluk madalyasını alırkenki duygularını ve spor yaşantısından sonraki planlarını ayrıntısıyla anlattı. Moderatörlüğünü Yasin Dallı’nın yaptığı söyleşide öğrencilerin karşısına çıkan Akgül, 2016 Rio Olimpiyatlarında erkekler serbest stil güreş 125 kilo finalinde, İranlı Komeil Nemat Ghasemi’yi 3-1 yenerek kariyerinin ilk olimpiyat altın madalyasını aldığını ifade etti. Akgül, şöyle konuştu:  “2 kez dünya şampiyonu, 4 kez Avrupa şampiyonu olmuş bir sporcu, kesinlikle olimpiyatlarda da altın madalya alabilmeli. Üçüncülük, ikincilik önemlidir, olimpiyat madalyasıdır ama bizi kurtarmazdı. Ülkemiz her zaman altın madalyalara, bayrağımız da gönderde en üste çekilmeye layık. Hele yaşadığımız şu süreçte buna çok ihtiyacımız var. Bu da bize nasip oldu” 

25 yaşındaki sporcu, Olimpiyatlardan sonra dönüşünde kendisini havalimanında karşılamaya gelmeyen arkadaşları olduğunu da belirterek, “Spor kültürü olması lazım” dedi.

Bir soru üzerine 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını da ayrıntısıyla anlatan milli güreşçi, o gece kamptan ayrılıp meydanlara çıktıklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin, tüm spor camiasını etkilediğinin altını çizen Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ÇANTAMIZI TOPLADIK BOLU’DA MEYDANA İNDİK”

“15 Temmuz gecesi Bolu’da kamptaydık. Arkadaşlarımızla ve hocalarımızla bir araya gelip karar aldık. ’Vatan elden gidiyor, ülke elden gidiyor, bizim burada durmamızın bir anlamı yok’ dedik. ’Biz de meydanlara gidelim, destek olalım’ dedik. ’Şehit olan, gazi olan kardeşlerimiz bizim için oluyorlar, biz de destek olalım’ dedik ve kampı dağıttık. Çantalarımızı toplayıp Bolu merkeze, meydanlara indik”
“Bizim ülkemiz her zaman altın madalyalara layık”
Akgül, gelecekle ilgili planları sorulunca da Türk sporuna uzun yıllar hizmet vermek istediğini söyledi. Serbest güreşte 4 Avrupa şampiyonluğu kazanarak Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını belirten Akgül, sözlerini şöyle tamamladı:

“Grekoromen güreşte ise rekor Hamza Yerlikaya’da Hamza ağabeyin rekorlarını kırmak için elimden geleni yapacağım. Amaç rekor kırmak değil, orada İstiklal Marşı dinletebilmek. Önemli olan sporu bıraktıktan sonra ülkemize nasıl hizmet edebiliriz, biz artık bunların derdindeyiz. Ben güreşi bıraktıktan sonra da spora hizmet etmek istiyorum”

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 12:12

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11