banner56

Halka Çiğ Köfteyi Sorduk

İstanbul Times Tv olarak sokak röportajları kapsamında İstanbul’un değişlik ilçelerinde rast gele bulduğumuz halka Çiğ Köfte deyince aklınıza ne geliyor ? Çiğ Köfte mi Lahmacun mu ? Çiğ Köfte deyince hangi vilayet aklınıza geliyor ? Üç Çiğ Köfte Markasını sayabilir misiniz ? sorularını sorduk bakın vatandaş ne dedi ?

Halka Çiğ Köfteyi  Sorduk




Çiğ Köfte deyince aklınıza ne geliyor ?


Bir birinden farklı cevaplar veren vatandaşlardan akılda kalanlar şunlar oldu;


Çiğ Köfte deyince aklıma kebap geliyor,aklıma Urfa geliyor,doğunun bir yemeği geliyor,Çiğ Köfte deyince aklıma Urfa geliyor diyenler çok oldu.Aklıma  OSES Çiğ Köfte geliyor,köftecinin yeri geliyor,acı geliyor Lezzet geliyor,Ayran ve yoğurt geliyor, İbrahim Tatlıses geliyor,Tatlıses geliyor,şalgam suyu geliyor, Çiğ Köfteci Ömer Usta geliyor,çok güzel bir lezzet aklıma geliyor,sağlık geliyor, bulgur pilavı geliyor,Diyarbakır geliyor ,Adana geliyor,Gaziantep geliyor.Bulgur ile yapılan bir yiyecek aklıma geliyor,iyi ki Çiğ Köfte var,iyi bir varlık .Ancak en çok gelen cevap Urfa olduğunu da vurgulamak gerek. Ben acıyı çok seviyorum damarını göstererek bakın ne kadar temizler diyenden tutun Çiğ Köfte deyince aklıma yaşam geliyor diyene kadar farklı cevaplar aldık.







Çiğ Köfte mi Lahmacun mu seversiniz ?


Kararsız kalan çok kişi olmasına rağmen genel de Lahmacun Çiğ Köfte eşit şekilde tercih sebebi oldu.İçindeki ürünlere bağlı ben genelde lahmacun yerim,ikisini de severim. Çiğ Köfte yi daha çok severim. Benim için fark etmez ,ikisi de olsa olmaz mı diyen de var. Ancak Çiğ köfte diyenlerin sayısı sanki biraz daha fazla gibi.  İkisi de çok güzel birbiri ile kıyaslamak doğru değil. İkisi de  güzel ama bir tercih yapacak olursam tabi ki Çiğ Köfte diyen de oldu.






Çiğ Köfte deyince aklınıza gelen üç marka ?



OSES ,Ömer Usta,Çiğ Köfteci Doktor Erdal,Komançino ::
J)) Komagene, Tatlıses, Oses ,başka ses var,ben kendim yapıyorum,Oses yerim diyenler sanki  biraz daha fazla gibi öne çıksa da belirgin olarak öne çıkan bir marka olmadı.Ayrıca Bilal abi var,Adıyaman Köftecisi,kendim yatığım 
marka,fabrikasyonları beğenmiyorum,Battalbey,Arsemia,elle yoğurulan marka daha iyi diyenlerde yok değil.






Çiğ Köfte deyince aklınıza hangi il geliyor ?

Son 25 yılda her ne kadar Adıyamanlılar etsiz Çiğ Köftede lider olsa da hangi il aklınıza geliyor sorumuza açık ara fark ile Urfa açık öne çıkan il oldu. Ancak Gaziantep,Adıyaman,Antep,Malatya,Diyarbakır  diyende var,Karadeniz diyen de  Hatay diyen de. Yaptığımız araştırmalarda çok yakın bir gelecekte  Adıyaman’ın ilk isimler arasında çıkacağını tahmin etmen zor değil.

 Bu dört çalışmamızın videolarını izlemek için   istanbultimestvozel You Tube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak:İstanbul Times  Haber Ajansı (İTHA)
 
 

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 12:55

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11