banner56

Güzide ile pespayeliği ayırt edebilmeliyiz

BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Bağcılar’da düzenlenen özel programla anıldı. Programda Yazıcıoğlu’nu anlatan Mütefekkir Şair-Yazar Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, güzide ile pespayenin ayırt edilmesi gerektiğini belirterek, “Akifleri, Asımları, Muhsinleri ayırt edebilme kabiliyeti çok önemlidir. Muhsin Başkan’ın çizdiği büyük birlik davası tüm milletin bileşkesidir. Bizi yükselten değer mayamızdır.” dedi.

Güzide ile pespayeliği ayırt edebilmeliyiz
25 Mart 2009 yılında bir helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren BBP (Büyük Birlik Partisi) eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen özel programla anıldı.
Bağcılar Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi’ndeki anma programı Yazıcıoğlu’nun yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Ardından Mütefekkir-Şair ve Yazar Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, Yazıcıoğlu’nu anlattı. Yazıcıoğlu için kaleme aldığı şiirlerini seslendiren Şahsuvaroğlu, yaşadıkları hatıraları da davetlilerle paylaştı.

“CEMAL AMCA’NIN YAZDIĞI MUSKAYI TAŞIRDI”

“Muhsin Başkanım Güzel Başkanım” adlı şiiriyle Yazıcıoğlu’na olan özlemini dile getiren Şahsuvaroğlu, birçok şiirini ona ithaf ettiğini ifade etti. ‘Bizim Muhsin’ diye bir roman yazdığını ancak yayımlamayacağını söyleyen Şahsuvaroğlu, “Bizim Muhsin, dediğin vakit genç yiğit bir adam akla geliyor. “ dedi. 12 Eylül ve 28 Şubat’ta darbecilere karşı mücadele verdiklerini anlatan Şahsuvaroğlu, şunları söyledi:
”Başka çevrelerin de Bizim Muhsin’i var. Ama, Sivaslı meşhur Cemal Amca’nın ‘Bizim Muhsin’ dediği isim kendi içinde daha tutarlı duruyor. Muhsin Başkan, masum insanların kalbinde yer almıştır. Yanında Cemal Amca’nın yazdığı muskayı taşırdı. Muskasını kaybettikten sonra 12 Eylül’de tutuklandı. Yazdığım şiirlerim onunla olan hatıralarımızı da özetliyor. Alperen çizgisinin günümüze kadar uzanan mücadelesini de anlatıyorum.”

“ŞEHADET ŞERBETİ İÇMEYE NAMZETTİ”


Yazıcıoğlu ile ilgili yalan ve yanlış bilgilerin yayıldığına dikkat çeken Şahsuvaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehadet şerbetini her zaman içmeye namzetti. Allah’tan(c.c) başka kimseden korkmazdı. Kimseye yalvarıp, ‘beni döveceksiniz, durun iki rekat namaz kılayım’, demezdi. Şehidin namaza ihtiyacı olmadığını bilecek kadar Müslüman’dır. Bir Müslüman için en mübarek makam şehitliktir. Mehmet Akif, Çanakkale savaşı sırasında ‘korkma cehennem ateşi olsa göğsümüzde söndürürüz’, diyor.”
Yazıcıoğlu’nun Alperen kimliğinin önemine vurgu yapan Şahsuvaroğlu, Hamdullah Suphi Tanrıöver’in, Akif’ten İstiklal Marşı şiirini yazmasını istediğini hatırlatarak, “Güzide ile pespaye ayırt edilebilmeli. Akif seçildiği için güzel bir şiir ortaya çıkmıştır. Akifleri, Asımları, Muhsinleri ayırt edebilme kabiliyeti çok önemlidir. Başkanımızın çizdiği büyük birlik davası tüm milletin bileşkesidir. Bizi biz yapan değer mayamızdır. Bizim büyük birlik sanatımız her çağın diline uygun olmuştur. Zaman gelmiş tüm ümmet millet olmuştur.” şeklinde konuştu.

“PKK ETNİK BÖLÜCÜLÜK YAPARAK TÜRK SOLUNU BİTİRDİ”

Salondakilerin sorularını da cevaplayan Şahsuvaroğlu, PKK’nın etnik bölücülük yaparak Türk solunu bitirdiğini kaydetti. Yazıcıoğlu’nun, 12 eylül sonrası cezaevine düştüğünde, ‘Türkiye’ye sığmayan gençlik 4 metrakarelik alanı paylaştı’, sözünü de hatırlatan Şahsuvaroğlu, “Fikir zenginliği kötü değildir. Her fikir değerlidir.” diye konuştu.

ÇAĞIRICI: “MÜCADELECİ GENÇLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Şahsuvaroğlu’na konuşmasından dolayı teşekkür eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise konuşmasında imanlı ve mücadeleci gençliğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Çağırıcı, Şahsuvaroğlu’na Bağcılar Belediyesi’nin yayımladığı Sıratı Müstakim dergisini hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 14:22

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11