banner56

Fon Destekli 20 Proje

Bağcılar’da, 2006 yılında başlanan fonlu projeler ile ilgili çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Fon Destekli 20 Proje
 Avrupa Birliği (AB), İSTKA ve dış ülke temsilcilikleri gibi fon sağlayan kurumlardan şu ana kadar 20 proje için 13.100.000 TL tutarında fon kazanıldı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Fon ile desteklenen bu projeler tamamlanarak Bağcılarlıların hizmetine sunuldu. Göz kamaştıran hizmetler yurt içinde ve yurt dışında da örnek projeler olarak gösteriliyor.

 

Bağcılar Belediyesi engelliler, üstün yetenekliler, kadınlar, çocuklar ve işsiz gençler başta olmak üzere tüm ilçe sakinlerine yönelik özgün projeleri hizmete sunuyor. Geliştirilen yenilikçi yöntemler ile gerek yerel gerekse ulusal ve uluslararası düzeyde birçok başarıya imza atıldı.

 

Avrupa Birliği, İSTKA ve dış ülke temsilcilikleri gibi kurumlardan sağlanan fonlarla ilçeye ayrı bir önem kazandıran projeler hizmete sunuluyor. 2006 yılında başlanan fonlu projeler kapsamında 20 önemli proje hayata geçirildi.  İlçe sakinlerinin de görüş ve düşünceleri alınarak sağlanan toplam 13.100.000 TL’lik fon desteğinin tamamı hizmet olarak değerlendirildi. Yenilikçi yöntemlerle hizmete sunulan projelerle yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atıldı.

 

Fon desteğiyle Bağcılar Belediyesi tarafından hizmete sunulan projeler şunlar:

 

—Lokman Hekim OÇEM "DUYU ALGI ODASI“ Projesi

—Mesleki Eğitime Destek Projesi

—Hayata Bağlan Sigaraya Değil Projesi

—Öğrenmek için Asla Geç Değil Projesi

—Kadına Yönelik Şiddete Karşı  “ Kelebek Etkisi” Projesi

—Yıldız Gençler Projesi

—Benimle Benim İçin Oku Anne Projesi

—Bağcılarda Güveli İnternet Projesi

—Yeteneğim Geleceğim Projesi

—Mesleğimi Seçiyorum Projesi

—Engelsiz Eğitim Projesi

—Engelliler Akademisi Projesi

—VEFA-YET Projesi

—Soğutma ve Klima Servis Elemanı Meslek Kursları Projesi

—Boru Kaynakçılığı Meslek Kursları Projesi

—Göç ile Gelen Ailelerin Şehir Hayatına Adaptasyonları için Diyalog Projesi

—Her Ev Bir Anaokulu Okul Öncesi Eğitim Bilinçlendirme ve Bilgilendirme Projesi

—Geleceğim Güvende Projesi

—Bağcılar Bilim Şenliği Projesi

—Beş Sekiz Okulum Tehlikesiz Projesi

 

“HEMŞEHRİLERİMİ HAK ETTİKLERİ HİZMETLERLE BULUŞTURUYORUZ”

 

Bağcılar’ın hizmetlerinde günümüzün ilerlemiş teknolojik imkanlarını kullandığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrilerini hak ettikleri yaşam standardına kavuşturmayı amaçladıklarını ifade etti. Hizmet kervanının yoluna devam ettiğini de vurgulayan Çağırıcı, şöyle konuştu: “Bir yandan hizmetlerimizi hayata geçirirken, diğer yandan yeni projeleri başlatıyoruz. Yani, hizmet kervanımız yoluna güvenli ve emin adımlarla devam ediyor. İnanması çok güç ama Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında Bağcılar 1 tramvay hattı ve 6 metro hattı ile ulaşım meselesini tamamen çözmüş olacak. Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki ilçemizde, kentsel dönüşüm ile otopark meselesi çözülmüş olacak. İSTOÇ, MASSİT, OTOCENTER, AUTOMALL ile Bağcılar, İstanbul’da çok önemli bir yerde bulunuyor. Kentsel dönüşümün ardından ulaşım meselesini de çözecek olan ilçemizin 2023 Vizyon hedefi, “Kongre ve Ticaret Şehri Bağcılar”. O yüzden yeni sloganımızı “Yeni Gelecek Bağcılar” olarak belirledik.”   

Avrupa Birliği(AB), İSTKA ve dış ülke temsilciliklerinin destek vermesiyle hizmete sundukları projelerin yurt içinde ve yurt dışında örnek gösterildiğini de anlatan Çağırıcı, “Bağcılar ilçemiz artık yeni çehresi ve yeni imajıyla göz kamaştırıyor. Her geçen gün değeri artan bir ilçe olma yolunda ilerliyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2015, 13:00

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11