banner56

FENERBAHÇE’DEKİ UYUM SORUNU GALATASARAY İÇİN FIRSAT OLUŞTURUYOR

Milli takım ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Oğuz Çetin, ligde en akılcı transfer politikasını iki yıldır Beşiktaş’ın uyguladığını belirterek, “Beşiktaş, genç ve yerli oyunculara eğildi. İyi bir kadro oluşturdu.” dedi. Galatasaray’daki ekonomik krizin takımı olumsuz etkilediğini de belirten Çetin, derbi ile ilgili olarak yaptığı yorumda ise “Fenerbahçe’de uyum sorunu var. Bu da Galatasaray için bir fırsat oluşturuyor.” diye konuştu.

FENERBAHÇE’DEKİ UYUM SORUNU GALATASARAY İÇİN FIRSAT OLUŞTURUYOR
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Spor Söyleşisi adlı programa konuk olan Milli takım ve Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Oğuz Çetin, Türk futbolu, takımlar ve futbolcularla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.
Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programda üç büyük kulübün transfer politikasını değerlendiren Oğuz Çetin, futbolcu transferinde ekonomik boyutun önemli olduğunu kaydetti. Çetin, Fenerbahçe’nin flaş transferler yaptığını ve çok para harcadığını da belirtti. Galatasaray’ın ekonomik kriz yüzünden transfer yapamadığını ifade eden Çetin, “Belki Avrupa kupalarına katılmaktan da men edilebilecek durumda. Bu da camiayı olumsuz etkiliyor. Bu mutsuzluk oyunculara ve Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’na da yansıyor.” diye konuştu. 
“EN DOĞRU TRANSFER POLİTİKASINI BEŞİKTAŞ UYGULADI”
Şu anda şartları gereği en doğru transfer politikasını Beşiktaş’ın uyguladığını da vurgulayan Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beşiktaş, genç ve yerli oyunculara eğildi. İyi bir kadro oluşturdu. Abartılara kaçmadan oyuncuların gelirlerini de iyi dengeledi. Ortalamayı tutturarak doğru adımlar attı. Bu politikayı önceki teknik adam Slaven Biliç iki yıl süreyle yürüttü. Şenol Güneş de isabetli nokta transferler yaptı.” 
“TAKIMDAKİ UYUM SORUNU GALATASARAY İÇİN FIRSAT OLUŞTURUYOR”
Fenerbahçe’nin çok önemli ekonomik kaynaklar oluşturduğunu da ifade eden Çetin, yeni teknik direktör Vitor Pereira ile yeni bir teknik ekip kurulduğunu söyledi. 10 tane yabancı oyuncu da transfer edildiğini vurgulayan Çetin, yeni yapılanmada takıma liderlik yapacak oyuncu eksikliğinin ortaya çıktığını söyledi. Çetin, “Kaleci Volkan, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal kendilerini baskı altında hissediyor. Yeni gelen oyuncular öne çıkmış. Takımda uyum ve ruh yok. Onlara o ruhu vermek için destek olunması gerekiyor” şeklinde konuştu. Takımda ayrıca organizasyon bozukluğu olduğunu da iddia eden Çetin, “Derbi öncesi taşlar henüz yerine oturmamış. Bu da Galatasaray için bir fırsat oluşturuyor.” diye konuştu.
“ŞENOL HOCA’YI AYRI BİR YERE KOYMAMIZ LAZIM”
Kendisinin futbol oynadığı dönemde takımda arkadaşlık ruhunun yaşandığını belirten Çetin, “Şimdiki takımlarda ağabeylik ruhu ve aidiyet duygusu kalmadı. Herkes bireysel düşünmeye başladı.” diyen Çetin, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’i ayrı bir yere koymak gerektiğini aktardı. Çetin, Güneş’in çalışkan, eğitici ve öğretici bir teknik adam olduğunu sözlerine ekledi. Ersin Düzen’in moderatörlüğünü yaptığı programda Oğuz Çetin ayrıca dinleyicilerin oluşturduğu davetlilerin sorularını cevapladı.
“3 ADET DAHA GENÇLİK MERKEZİ İLE STADYUM İNŞA EDECEĞİZ”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı konuşmada Oğuz Çetin’in örnek bir sporcu olarak öne çıktığını anlattı. Bağcılar’da sporun gelişmesi için yeni tesisler inşa ettiklerini anlatan Çağırıcı, Mahmutbey Stadı’nın ardından ikinci bir futbol stadı daha inşa edecekleri müjdesini verdi. Çağırıcı, “İlçemize kapalı spor salonları inşa ediyoruz. Altı kapalı yüzme havuzunu hizmete sunduk. Göztepe Yüzme Kompleksi’ni de yakında hizmete sunacağız. İlçemize 3 adet daha Gençlik Merkezi inşaa edeceğiz.” şeklinde konuştu.  

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2015, 15:40

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11