banner56

Fatih Erbakan açıkladı yeni Parti 23 Kasım’da geliyor

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Muhammed Fatih Erbakan ve arkadaşlarının uzun süredir üzerinde çalıştıkları siyasi partilerinin kuruluş günü belli oldu.

Fatih Erbakan açıkladı yeni Parti 23 Kasım’da geliyor
 Öne çıkan isim “Refah” veya Yeniden Refah ismi olacak gibi

Dr. Fatih Erbakan Cumhuriyet Bayramı ve babası Necmettin Erbakan'ın doğum günü olan 29 Ekim için ortak bir mesaj yayımladı.   Fatih Erbakan, yayımladığı mesajda yeni bir siyasi parti kuracağını da açıkladı.

Erbakan Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamayı yaptı:

Buyurun başlıyoruz

"Bir çiçekle bahar olmaz, ancak her bahar bir çiçekle başlar" anlayışıyla 1969 yılında tüm insanlığın kurtuluşu için yola çıkan "Baharı başlatan çiçek" merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın doğum günü ve milletimizin yeniden dirilişinin başlangıcı olan 29 Ekim'de; Milli Görüş Hareketi'ne ikinci baharını yaşatmak, milletimizin ve yedi milyar insanın kurtuluşunu ve selametini temin etmek için yola çıkacak kutlu kervanın müjdesini milletimize, İslam Alemi'ne ve tüm insanlığa veriyoruz Elhamdülillah...

Milletimizin tarihi, inancı ve ruh kökünün doğal bir sonu olan Milli Görüş zihniyetini hakkıyla temsil etmek, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya hedeflerine ulaşmak için siyasi partimizi 23 Kasım 2018 Cuma günü kuruyoruz.

Tüm ezilenlere ve mazlumlara umut olmak için, kaba kuvvetin değil, hakkın üstün tutulduğu bir dünya için başlattığımız kutlu yürüyüşümüz tüm insanlığa hayırlı ve mübarek olsun."

Alternatif yok diyenlere işte alternatif bir parti

Bir çok siyasi analist ekonomideki kötü gidişin ve Ak partinin 31 Mart 2019 Mahalli idareler seçimlerinden istediği sonucu alamaması halinde erken bir genel seçimin kaçınılmaz olacağı ve Fatih Erbakan’ın iyi bir kadro ile kuracağı partinin alternatif bir parti olabileceği siyasi kulislerde konuşulma başlandı.

Merhum Erbakan’ın ne aldatan ol nede aldanan oluruz söyleminin değer kazandığı bir dönemde yeni parti Türk siyaset tarihine soluk getirebilir..

Herkesin FETÖ ile içli dışlı olduğu bir dönemde bu yapının okullarına çocuklarını verenler ABD ve İsrail’e asker yetiştirir söylemi 30 sene sonra karşılık bulan öngörüsü çok yüksek olan bir liderin oğlu olan Dr. Fatih Erbakan’ın kuracağı parti Türk siyaset tarihine yeni bir soluk getirebilir diyenlerin sayısı çok fazla.

Merak edilen 23 Kasım 2018 de iç işleri bakanlığına verilecek olan partinin kuruluş dilekçesinde kurucular kurulunda kimlerin olacağı da şimdiden merak konusu oldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2018, 12:59

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11