banner56

“Engellilik ve Din İlişkisi, İlk Kez Uluslararası Sempozyumda Tartışılacak”

Bağcılar Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen ‘I. Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu’, 18-20 Kasım tarihleri arasında Engelliler Sarayı’nda düzenlenecek. Açılışında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de bir konuşma yapacağı sempozyum 8 oturumdan oluşuyor.

“Engellilik ve Din İlişkisi, İlk Kez Uluslararası Sempozyumda Tartışılacak”
  Başkanlığını Prof. Dr. Abdülkerim Bahadır’ın yapacağı sempozyumda, 7 ülkeden 80 katılımcı “Türkiye’de ve Yurtdışında Engelliler ile Ailelerinin Temel Sorunları ve Dini Başaçıkma, Engelliliğe ve Engellilere Yönelik Dini-Manevi Yaklaşımlar, Engellilik ve Din Eğitimi” konularında tebliğlerini sunacak.

Bağcılar Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği I.Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu’nun açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de katılacağı törenle yapılacak.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen “Uluslararası Engelliler Metot ve Hizmetleri Çalıştayı’nın ikinci ayağında yine farklı ve anlamlı bir programa daha imza atılacak. ‘I. Uluslararası Engellilik ve Din Sempozyumu Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 18-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. Başkanlığını Prof. Dr. Abdülkerim Bahadır’ın yapacağı sempozyumun açılışında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Engellilik ve Din” konulu bir konuşma yapacak. 7 ülkeden 80 katılımcının sunum yapacağı, 3 gün boyunca 8 oturum halinde yapılacak programda “Engellilik Bağlamında Dini Yaklaşım, Dini Başaçıkma ve Din eğitimi” konuları ele alınacak. Daha sonra aralarında Almanya, Hollanda, Kuveyt, Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Azerbaycan gibi yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Abdülkerim Bahadır’ın koordinasyonunda tebliğlerini sunacak.  Sempozyum “Sonuç Bildirgesi” de 20 Kasım Pazar günü okunacak.

 “TOPLUMDA KARŞILIK BULUYOR”

Bağcılar’da engelli bireylerin sosyal yaşama katılması, meslek ve iş sahibi olması amacıyla önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “2011 yılında hizmete sunduğumuz Engeliler Sarayımızda engelli hemşerilerimize değişik branşlarda kurslar veriyoruz. Ayrıca rehabilite oluyorlar. Onların en büyük ihtiyaçlarından olan dini eğitim konusunda da hizmetler veriyoruz. Bu amaçla geçtiğimiz yıl yine Engelliler Sarayı’nda düzenlenen Uluslararası Engelliler Metot ve Hizmetleri Çalıştayı’na katılan bilim insanları bu konudaki bilgi ve birikimlerini paylaştılar. İnşallah bu yılki sempozyumumuz da engellilerin dini konuda bilinçlenmesi ve bilgi sahibi olmasına vesile olacak. Onların her alanda sosyal yaşama katılması adına hizmete sunduğumuz bu projeler toplumda da karşılığını buluyor. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum. Bildiri sunacak bilim insanlarına da şimdiden başarılar diliyorum.” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2016, 11:47

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11