banner56

Engelliler Dolphinariumda

Avrupa’nın en büyük kapalı yunus gösteri merkezi olan Dolphinarium engellileri misafir etti. ‘El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım’ adlı proje kapsamında Dolphinarium’u ziyaret eden 350 engelli unutamayacakları bir gün yaşadılar. Nilüfer Kadayıfcıoğlu Kız Meslek Lisesi öğrencileri de bu etkinlik sırasında engellilere eşlik ettiler.

 Engelliler Dolphinariumda
Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım” projesi toplumda engelli bireylerin sosyal yaşama katılmasına katkı sağlıyor. Öğrencilerin eşlik ettiği engelliler, ziyaret ettikleri Dolphinarium’da çeşitli etkinliklere katılarak hoşça vakit geçirdiler.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın 350 kursiyeri ile Alaaddin Nilüfer Kadayıfcıoğlu Kız Meslek Lisesi öğrencileri Eyüp’deki fok balıkları ile yunusların gösterilerini izlediler. Engelli bireylerin rehabilitasyonunda da etkili olan Avrupa’nın en büyük kapalı yunus gösteri merkezi Dolphinarium’daki gösterileri keyifle izleyen ziyaretçiler, ardından da yunus balıkları ile yakından iletişim kurmanın keyfini yaşadılar. Yaklaşık iki saat süren gösteriler sırasında foklar ve yunus balıkları engelliler ile öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattılar.

“ÖĞRENCİLERİMİZ ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLUYOR”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin rehabilitasyonuna ve toplumsal yaşama katılımına önem verdiklerini ifade etti. Engellilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlediklerini belirten Çağırıcı, duygularını şöyle dile getirdi:

“Hizmete sunduğumuz Engelliler Sarayı’nda engelli hemşehrilerimizi rehabilite ediyoruz. Onların sosyal yaşama katılımını sağlıyoruz, meslek öğretiyoruz ve iş sahibi yapıyoruz. Okullarımızda da engelli bireylerin fark edilmesi ve onlara destek olunması amacıyla eğitim programları düzenliyoruz. Bu kapsamda Dolphinarium’u ziyaret eden engelli kardeşlerimize öğrencilerimiz de eşlik ettiler. Birlikte aktivitelerde bulundular. Engellisi mutlu olmayan toplumda mutluluktan bahsedilemez. İlçemizde yaşayan herkesin mutlu ve huzurlu olması için çalışıyoruz.”
 

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2015, 11:44

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11