banner56

Engelli kursiyerlerin ottomanya ziyareti

Osmanlı Devleti’nin 716. kuruluş yıldönümü zengin içerikli program ve etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Ottomanya İnteraktif Osmanlı Müzesi’ni Mehteran Takımı eşliğinde ziyaret eden engelliler unutamayacakları bir gün yaşadılar.

Engelli kursiyerlerin ottomanya ziyareti
Dijital Grafitti duvarı Hat Sanatı ile ebru sanatını uygulamalı olarak yakından tanıma imkanı bulan engelliler, Osmanlı dönemi kıyafetleri giyinerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

İstanbul Times Haber Merkezi

600 yılı aşkın bir süre Doğu Avrupa, Güneybatı Asya ve Kuzey Afrika'ya kadar 5 milyon 200 bin kilometrekarelik toprağa hükmeden Osmanlı Devleti’nin 716. kuruluş yıldönümünde Bağcılarlı engellilere yönelik zengin içerikli programlar düzenlendi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, Bilgi Evi Öğrencilerinden oluşan Mehteran Takımı eşliğinde Mall Of İstanbul’u ziyaret etti. Ziyaretçilerin alkışları eşliğinde alış veriş ve eğlence merkezine giriş yapan engelliler daha sonra Ottomanya İnteraktif Eğlence Müzesi’ni ziyaret ettiler. Müzedeki eserleri yakından görme imkanı bulan engeliler düzenlenen etkinliklere katıldılar. Atölyelerdeki kukla ve Hacivat- Karagöz gölge oyununu izleyen engelliler bolca eğlendiler. Engelliler daha sonra da Dijital Grafitti Duvarı Hat Sanatı ile ebru sanatını yakından tanıdılar. Yetkililer her iki sanatı da uygulamalı olarak gösterdiler. Osmanlı döneminde kullanılan kıyafetleri de giyinen engelliler hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

ENGELLİLERİMİZİN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZ


Avrupa’da az sayıda benzeri bulunan Engelliler Sarayı’nda farklı branşlarda kurs verdiklerini, engellilere meslek öğrettiklerini ve iş sahibi yaptıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Engelli kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla projeler hizmete sunuyoruz. Onlara yönelik eğitici programlar düzenliyoruz. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz anlamına gelmektedir.” şeklinde konuştu.

İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 13:34

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11