banner56

Engelli Kursiyerlerin Karne Heyecanı

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 35 branşta kurs gören engelli 400 kursiyer düzenlenen törenle 1.Eğitim Dönemi sonu başarı belgesi ile sembolik karnelerini aldılar. Törende şiir okuyan, şarkılar söyleyen ve çeşitli gösteriler yapan öğrenciler bolca alkış toplarken sevinçlerini yakınlarıyla paylaştılar.

Engelli Kursiyerlerin Karne Heyecanı
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı anlamlı bir gün yaşadı. Kuaförlük, resim, el sanatları, pasta ve kek yapımı, mantar yetiştirme, ahşap atölyeleri gibi 35 branşta kurslara katılan 400 engelli kursiyer karne sevinci yaşadı.

Engelliler Sarayı’nda düzenlenen programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilere yönelik kalıcı projeleri hizmete sunduklarını ifade etti. Engelliler Sarayı’nda meslek öğrenen engelli kursiyerler için ayrıca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlık kursu düzenlediklerini de belirten Çağırıcı şunları söyledi: “Bir eğitim döneminin daha yarısını tamamladık. Engelli kardeşlerimizi kutlarken, onlara anne şefkatiyle yaklaşan öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşma sonunda engelliler, yaptıkları bir tablo çalışmasını Başkan Çağırıcı’ya hediye etti. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, Engelliler Sarayı’nın birçok güzelliğe ev sahipliği yaptığını belirterek, “Engelliler için son 10 yılda hayatın her alanında ciddi çalışmalar ortaya konuldu. Güzel sonuçlar alıyoruz.” dedi. Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise engelli kursiyerlerin yaşadığı karne sevinci ve coşkusunu başka bir yerde yaşamadığını ifade etti. Bağcılar İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da İslamiyet ‘oku’ emrini her türlü engele rağmen aşan çocuklarla aynı sevinci yaşadıklarını anlattı.

“VEFAT EDEN ENGELLİ KURSİYERİN RESİMLERİ SERGİLENDİ”

Konuşmalardan sonra davetliler için sunulan gösterilerde engelli kursiyerler yeteneklerini ortaya koydu. Öğretmen Kadriye Pınar eşliğinde kuaförlük gösterisi sunan öğrenciler, Bizler Engelliyiz Kusurlu Değil, adlı şiiri seslendirdi. Kursiyerlerin yaptığı gösteriler izleyenler tarafından alkış topladı. Programda geçtiğimiz Ağustos ayında vefat eden Güzel Sanatlar Atölyesi kursiyeri kas hastası engelli Uğur Tapan’ın yaptığı resimlerden oluşan sergi duygulandırdı.

Program sonunda öğrencilere başarı belgesi ile sembolik karneleri protokol tarafından verildi. Karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini yakınlarıyla paylaşırken büyük bir coşku yaşadılar.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 11:09

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11