banner56

Engelli Kursiyerlere İlk Çizim Dersini Bakan Avcı Verdi

Bağcılar Belediyesi’nin, sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete sunduğu Türkiye’nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi Projesi’nin ilk çizimi Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı tarafından yapıldı. Bakan Avcı, ünlü karikatürist Hasan Kaçan ile birlikte yaptığı çizimde uçurtma uçuran çocukları resmetti

  Engelli Kursiyerlere İlk Çizim Dersini Bakan Avcı Verdi
Engelli ve engelsiz kursiyerlerin birlikte yer aldığı “Türkiye’nin Yeni Çizerleri- Çizer Atölyesi Projesi” Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla hayata geçirildi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

“Birlikte Daha Güzel Projesi” kapsamında görme, işitme, zihinsel, bedensel engelli, engelli yakını ve engelli olmayan toplam 26 kursiyerin katıldığı Türkiye’nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi Projesi’nin açılışı programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, dezavantajlı gruplar için hükümetin çok daha büyük projeler hazırladığını belirtti. Bakan Avcı, “2013’de 311 engelli öğretmen atadık, bugün de 1282 arkadaşımız sınıflarda öğrencilerle buluştu.” dedi. Avcı okula gidemeyen engellilere de evlerinde ders verdiklerini kaydetti. AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık da Türkiye’de çok güzel şeyler olduğunu belirterek, “Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya güzel işler yaptığından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise çizim kursuna katılan kursiyerlerin huzurun ve mutluluğun tablosunu çizeceklerini belirterek, “Türkiye’nin Yeni Yazarları Yazarlık Atölyesi’ne katılan 18 kursiyerimizin kitapları çıktı. Onlar işlerini başarıyla tamamladılar. Altın Kalem ödülüne layık görüldüler. Bu kursa katılan kursiyerlerimiz de inşallah başarıya ulaşarak usta kalemlerin desteğiyle iyi birer çizer olacaklar.” diye konuştu.

BAKAN AVCI KARİKATÜRİST KAÇAN İLE BİRLİKTE ÇİZİM YAPTI

Spiker Özge Uzun’un sunduğu programın ilerleyen dakikalarında karikatürist Hasan Kaçan ile ‘uçurtma uçuran çocuklar’ resmini çizen Bakan Avcı, engelli kursiyerler Muhammet Uğur Bitgay ve Uğur Tapan ile de çizim sanatı üzerine sohbet etti. Bakan Avcı, kum gösterini ilgiyle izlediği sanatçısı Ramazan Yumrutepe ile resim çizerken, “Teşekkürler Bağcılar” diye yazınca alkışlandı. Avcı, Engelliler Sarayı kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin satıldığı ‘bencemakul.com’ internet sitesindeki ‘Engelsizler Reyonu’ndan da bir ahşap ürün satın aldı. Başkan Çağırıcı, günün anısına engelli kursiyerlerin yaptığı bir yağlıboya tablosunu Bakan Avcı’ya hediye etti.

Programa AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. Murtaza Yetiş, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Almanya’nın Hamm Büyükşehir Belediyesi’nden Volgang Müller ile Meclis Üyesi Nail Ertaş’ın yanısıra okul müdürleri, engelliler ve yakınları katıldı.

İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 12:26

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11