banner56

Engelli Kursiyerler Vefa Bozacısı’nı Ziyaret Etti

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri, Yerli Malı Haftası münasebetiyle ünlü Vefa Bozacısı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. İşyeri sahipleri ağırladıkları engelli kursiyerlere sıcak ve leziz bozadan ikram etti.

Engelli Kursiyerler Vefa Bozacısı’nı Ziyaret Etti
 Bağcılar Belediyesi, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftası’nda engelli kursiyerleri Vefa Bozacısı’nda ağırladı. Hacı Sadık Bey tarafından 1870 yılında kurulan Fatih’teki Vefa Bozacısı, günümüzde 4. nesil aile fertleri tarafından hizmet veriyor. Engelli kursiyerleri ağırlayan işyeri sahipleri, misafirlerine işyerinin tarihçesi ve lezzetli içecek hakkında geniş bilgi verdi. Kursiyerler ikram edilen leziz bozadan tadarken bir yandan bolca sohbet etti. Damak tadını koruyan geleneksel boza lezzetini yurt içinde ve yurt dışında tanıtan Vefa Bozacısı’na gerçekleşen ziyaret engellileri neşelendirdi. 


“ENGELLİLERİMİZ SOSYAL YAŞAMA KATILIYOR”

Bağcılar’da engellilerin eğitimine yönelik hizmetler sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, onların sosyal ve kültürel yaşamda yer almasına önem verdiklerini belirtti. Müzelere, tarihi mekanlara ve kütüphanelere ziyaret etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, “Yerli Malı Haftası sebebiyle engellilerimizi güzel bir içecek geleneğimizi sürdüren Vefa Bozacısı’na götürdük. İnsanlarımızın da severek içtiği bozayı dünyada dahi tanımayan kalmadı. Engellilerimiz hem bilgi aldılar hem bozadan afiyetle tattılar. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor.” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 13:50

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11