banner56

Enderunlu Öğrenciler Organik Sebze Ve Bitki Yetiştirdi

Bağcılar Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri Organik Tarım Projesi’ni hayata geçirdi. Bağ ve bahçeleriyle anılan ilçede zengin besin kaynağı olan organik sebze ve bitkileri doğal ortamda yetiştirmeyi başaran öğrenciler, bununla birlikte ürünlerden organik tohum da elde ediyorlar.

Enderunlu Öğrenciler Organik Sebze Ve Bitki Yetiştirdi
Bağcılar’daki zeki ve yetenekli çocuklara özel eğitim verilen Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi birbirinden farklı buluşlara ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Enderunlu öğrenciler, çevre kirliliğinin yaşandığı ve doğal ürün zenginliğinin azaldığı günümüzde büyük önem kazanan organik tarımla buluştu. Organik Tarım Projesi’ni hayata geçiren öğrenciler, organik sebze ve bitki yetiştirdi.
Enderunlu öğrenciler ilk olarak “Sağlık Komitesi Grubu “ oluşturdu. Yapılan görüş alış verişleri sonucunda Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nin bahçesi temizlenerek organik tarıma hazır hale getirildi. Proje kapsamında öğrenciler 18 Mart 2016’da organik olarak elde edilen tohumları ekerek fideye çevirdi ve daha sonra organik tarım ürünleri üretmeyi başardı.
Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri, mevsimine göre ekim yapma ve ürün alma aşamasında beslenmede öncelik taşıyan sebzelerin üretimine başladı. Öğrenciler, patates, kabak, patlıcan, biber, salatalık, domates, ay çiçeği, mısır, fasulye, pırasa, maydanoz, semizotu, soğan, nane, karalahana, börülce, pazı, ıspanak, marul ve roka gibi tüm insanlığın beslenmesinde önemli yere sahip olan sebze ve bitkilerin üretimini gerçekleştiriyor. Proje, üründen tohum alma, tohumdan fide yetiştirme ve yetişen fidelerden ürün alma olarak üç safhada gerçekleşiyor.
“İLÇEMİZİN ADINA YAKIŞAN BİR PROJEYE İMZA ATTILAR”
Bağcılar’da üstün yetenekli öğrencilerin topluma kazandırılması ve bilim hayatına hazırlanması amacıyla birbirinden değerli projeleri hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, emeklerinin meyvesini görmeye başladıklarını ifade etti. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nin başarılı öğrencilerinin, Organik Tarım Projesi’ni hayata geçirdiklerine dikkat çeken Çağırıcı, “Şehir yaşamına alışan çocuklarımız toprağın yapısal işlevini daha iyi analiz edebiliyorlar. Tarımla ilgilenerek günlük yaşamlarında tükettikleri meyve ve sebzelerin topraktan nasıl yetiştiğini öğreniyorlar. “ dedi. Öğrencilerin GDO’suz organik sebze ve bitki yetiştirmesinden dolayı gurur duyduklarını anlatan Çağırıcı, “Bağ ve bahçeleriyle tanınan ilçemize yakışan bir projeyi hayata geçirdiler. Onları canı gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2016, 10:39

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11