banner56

Enderunlu Çocuklar Teknofest’te Hünerlerini Sergileyecek

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde eğitim gören 6 öğrenci, teknoloji tutkunlarının heyecanla beklediği Teknofest İstanbul’a (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) katılacak. Enderunlu çocuklar, “Gören kapı”, “Ayaklı nota sehpası” ve “İş makinesi” isimli projeleriyle Yeni Havalimanı’nda gerçekleşecek festivalde dünyanın dört bir yanından rakiplerine karşı mücadele edecek.

Enderunlu Çocuklar Teknofest’te Hünerlerini Sergileyecek
 Havacılık, uzay ve teknoloji konularında toplumun genelinde farkındalık oluşturmak, bu alanda çalışan gençleri desteklemek, çocukları geleceğin teknolojileri üzerinde araştırma yapmaya ve çalışmaya özendirmek amacıyla düzenlenen Teknofost İstanbul (Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) 20-23 Eylül tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda başlayacak.

Havacılık, uzay teknolojileri, yazılım, robotik kodlama gibi geleceğin akıllı ürünlerini keşfedecek gençleri geliştirmek için düzenlenen festivalde; gençler roket fırlatmaktan, büyük sistemleri bloke etme, Hack İstanbul yarışmasına kadar 12 farklı kategoride mücadele edecek. 

“Gören kapı, ayaklı nota sehpası ve iş makinesi projeleriyle yarışacaklar”

Dünyanın dört bir yanından zeki çocukların yer alacağı Teknofest’te Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nden 6 öğrenci de katılacak. Enderunlu öğrenciler, kendilerine ait “Gören kapı”, “Ayaklı nota sehpası” ve “İş Makinesi” projeleriyle yarışacak.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da festivalde mücadele edecek öğrencilere başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 13:01

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11