banner56

Enderun’lu Çocuklar Madalyalarla Döndü

İstanbul Kongre Merkezi’nde (ICC) düzenlenen “Speed Stacks (Dizilim Sporu) Türkiye Turnuvası”na katılan Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi sergilediği performansla ödüller kazandı.

Enderun’lu Çocuklar Madalyalarla Döndü
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Speed Stacks (Dizilim Sporu) Türkiye Turnuvası çekişmeli yarışmalara sahne oldu.

İstanbul Kongre Merkezi’nde (ICC) düzenlenen Turnuva’da Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi de dört öğrenciyle yarıştı. Turnuvada (3-3-3) kategorisinde Fatma Çelik bronz madalya kazanırken, Zamanlı Takım Yarışında da Fahrettin Işık, Ceylin Çelik, Hamza Ünlü, Fatma Çelik adlı öğrenciler grup olarak kupa kazandı.

Dizilim Sporu Turnuvası (Speed Stacks), Bireysel ve Döngü, Çiftler Döngü, 3-6-3 Zamanlı Takım Yarışları ve Bayrak Takım Yarışları kategorilerinde gerçekleşti.

Turnuva sonunda dereceye giren yarışmacılara kategorilere göre kupa ve madalya verildi. Ayrıca, turnuvaya katılan tüm yarışmacılara da Speed Stacks Türkiye Turnuvası Katılım Sertifikası verildi.

“SPEED STACKS”


1998 yılında ABD’de düzenlenen Speed Stack kısa sürede çok sayıda ülkeye de yayıldı. Speed Stacak, özel tasarımlı 12 Speed Stack bardağının belirli kategorilerde en hızlı sürede dizilip toplanmasıyla yapılıyor. Bireysel ve çift olarak düzenlenen yarışmada takım halinde de yarışma düzenlenmekte. Speed Stack sporunun ABD’de bir federasyonu da bulunmakta.Türkiye’de “dizilim sporu” olarak bilinen Speed Stack, günümüzde 26 ülkede 36 bin eğitim ve aktivite programının parçası olarak yapılıyor.
 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 10:25

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11