banner56

“El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım”

Engelli bireylerin sosyal yaşama katıldığı, sosyal aktivitilerde bulunduğu ve atölye çalışmaları yaptığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yapacak.

“El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım”
 Alaattin Nilüfer Kadayıfçıoğlu Kız Meslek Lisesi öğrencileri, “El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım” adlı proje kapsamında engellilerle bir araya gelerek çeşitli aktivitelerde bulunacaklar. Projenin açılış programına katılan şarkıcı Erkam Aydar, seslendirdiği parçalarla engelliler ve öğrencilerin de aralarında bulunduğu davetlileri coşturdu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Programda engellilerle bir araya gelen öğrenciler, “Engelli kardeşlerimizle aynı havayı koklayacağız, aynı ortamda güzel aktivitelerde bulunacağız. Onları yakından tanıyarak yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı geliştireceğiz.” dediler.

Avrupa’da bile az sayıda benzeri bulunan Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, sosyal ve kültürel projelere ev sahipliği yapıyor. Engelliler Sarayı ile Bağcılar Alaattin Nilüfer Kadayıçıoğlu Kız Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği proje kapsamında engelliler ve öğrenciler birlikte vakit geçirerek değişik aktivitelerde ve değişik branşlarda atölye çalışmalarında bulunacaklar.

“El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım” projesinin açılış programında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin yıllarca görmezden gelindiğini, toplum dışına itildiğini belirterek, “Evlerinde hapis hayatı yaşıyorlardı.” dedi. Bağcılar Belediyesi olarak engellilere insan hakları kapsamında gerekli hizmetleri sunduklarını anlatan Çağırıcı, şöyle konuştu: “Onların sıkıntılarından yola çıkarak ilk olarak hastaların hastaneye taşınmasıyla işe başladık. Ardından Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açtık. Ülkemizde örneği olmayan ve Avrupa’da az sayıda bulunan Engelliler Sarayı’nı inşa ederek hizmete sunduk. Her gün 10 araçla engelli kardeşlerimizi evlerinden alarak rehabilite oldukları ve meslek öğrendikleri merkezimize getiriyoruz. Onlara her türlü hizmeti ücretsiz sunuyoruz.”

“ERKAM AYDAR ŞARKILARIYLA PROGRAMA RENK KATTI”

Programın ilerleyen dakikalarında öğrenciler, engelli kursiyerlerle birlikte tiyatro oyunu sergilediler ve işaret diliyle şarkı söylediler. Şarkıcı ve Dizi oyuncusu Erkam Aydar da seslendirdiği parçalarla programa renk katarken Bağcılarlı engelli milli sporcular Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci ile öğrenciler de şarkılara eşlik ettiler.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)





Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2015, 00:18

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11