banner56

Dr.Temurci: “Seçilme yaşını 18’e indireceğiz”

İstiklal Marşı’nın ‘korkma’ ile başladığını belirten AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci, bu kelimenin en çok gençlere yakıştığını belirterek, “Seçme hakkını 18 yaşına indirdik. Seçilme yaşını da 18’e indireceğiz. Çünkü gençler ülkemizin her şeyidir. “ dedi.

Dr.Temurci: “Seçilme yaşını 18’e indireceğiz”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen, “1071’den 2071’e Gençlik Vizyonu ve Alparslan” konulu söyleşide gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.
Ünlü şair Yahya Kemal Beyatlı’nın, hayalleri olmayan insanlar yarınlara koşamaz’ sözüne atıfta bulunan Dr.Temurci, “Hayali olmayan birbirine yürüyemez, dert çekemez, uğraş veremez ve gelecek planı yapamaz. Hayal gençlerin geleceğidir.” dedi.  Tarihin durağan olmadığını ve yeniliklere açık olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Dr. Temurci, Müslüman Martin Luther King’in ABD’de verdiği özgürlük mücadelesini hatırlattı. Onun Müslümanlara değer verdiğni ifade eden Dr. Temurci, “1963 yılında, ‘benim bir hayalim var’, diyordu. Kendi ırkına rengine bakmadan sahip olduğu 4 çocuğunun ahlak ve kişiliğiyle değerlendirilmesini istiyordu.” dedi.  

“SULTAN ALPARSLAN’IN BÜYÜK HAYALLERİ VARDI”

Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Sultan Alparslan’ın da bir hayali olduğunu kaydeden Dr. Temurci, bu hayalin başlangıcının 1071’e gelmeden başladığını belirtti. Malazgirt Savaşı öncesi Doğu Roma (Bizans) ve Batı Roma’nın Anadolu’nun değişik yerlerinde insanlara zulümler yaptığını kaydeden Dr.Temurci, Selçukluların her bir tarafa gönül erenleri gönderdiğini ifade etti. Hıristiyanlara davranışlarıyla örnek olan erenlerin, ‘ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim, diyen İslam Peygamberi’nin ümmeti olduğunu vurgulayan Dr.Temurci, “Müslüman olmayan halk, Türkleri tanıdı. ‘Bu insanlar bizi yönetsin’, dediler. İstanbul’un fethi sırasında da Osmanlı sarığını görmek isteyenler olmuştu.” dedi.  Bizans İmparatoru Romanos Diogenes’in ordusuna, ‘bu İslam çok olmaya başladı. Bunlar sadece savaşa gelmiyor, insanların gönlüne girip bizim Hıristiyanları da Müslümanlaştırmak niyetleri var. Onların ortadan kaldırılması gerek. Kendi hudutlarımızda Müslüman istemiyoruz’, dediğini kaydeden Dr.Temurci, ancak Anadolu’yu Türklere yurt yapmaya karar veren Sultan Alparslan’a Malazgirt Meydan Muharebesi’nde yenildiğini anlattı. Dr.Temurci, “O beyaz kıyafeti kefen olarak giyinmişti. Zafer sonrası merhamet göstererek Diogenes’i serbest bıraktı. Döndüğünde onu kendi milleti hunharca öldürdü.” dedi.

 “SİYASETTEN UZAK DURMAYIN”

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Dr.Temurci, ülkemizde siyasetin parti değil, her zaman hakkın yanında olma işi olduğunu belirterek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın yardım eli uzatılan Tanzanya’daki bir gencin Türk bayraklı fotoğrafını gösterdiğini anlattı.

“SEÇİLME YAŞINI 18’E İNTİRECEĞİZ”                           

Gençlerin yönelttiği soruları da cevaplayan Dr.Temurci, İstiklal Marşı’nın ‘korkma’ ile başladığını ifade ederek, bu kelimenin en çok Türklere yakıştığını vurguladı. Dr.Temurci, “Seçme hakkını 18 yaşına indirdik. Seçilme yaşını da 18’e indireceğiz. Çünkü gençler ülkemizin her şeyidir. 20 yıl sonra değerlere uymayan bir toplum yarınlarımız olamaz. ‘’dedi.

“NEGATİF RESİM SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında Dr.Temurci’ye teşekkür etti. Gençlik Merkezi’nin önemine dikkat çeken Çağırıcı, “Gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için önemli projeleri hizmete sunuyoruz.” dedi. Gençlik Merkezi kursiyeri Azize Betül Başkurt da Dr.Temurci’ye ebru çalışmasını hediye etti. Dinleyiciler arasında AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Gençlik Meclisi Başkanı Ömer Faruk Taş’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.  Program öncesi Gençlik Merkezi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ‘Negatif Resim Sergisi’nin açılışını yapıldı.  

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 13:39

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11