banner56

Demokrasi Şehitleri İçin Bağcılar'da Mevlit Okundu.

“Bağcılar’da eller semaya şehitler için yükseldi" // Dualar demokrasi şehitlerine gönderildi. Ülkeyi karanlığa götürmek için darbe teşebbüsünde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Fetö Terör Örgütü uzantılarının bomba ve silah kullanarak, askeri araçları üzerine sürerek şehit ettiği 240 kahraman için Mevlit okundu.

Demokrasi Şehitleri İçin Bağcılar'da Mevlit Okundu.
 Bağcılar ailesi, darbe teşebbüsünü önlemek için verdikleri mücadele sırasında şehit düşen 240 kahraman için düzenlenen Mevlid-i Şerif’e katılarak bolca dua okudular.

İlçe sakinlerinin demokrasi nöbeti tuttuğu Bağcılar Meydanı’nda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, burada yaptığı konuşmada Bağcılar Belediye Meclisi olarak Deklarasyon yayımladıklarını kaydetti. AK Parti, CHP ve bağımsız üyeler olarak, milli iradeye, devlete ve TBMM’ye yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin şiddetle lanetlendiğinin altını çizen Çağırıcı,  darbe girişiminin, milletin karşı durması, devletten, milli iradeden ve demokrasiden yana olan güvenlik güçlerinin devreye girmesiyle engellenmiş olmasının sevindirici olduğu ifade etti. Çağırıcı,  “Milletimiz, ülkemizi canı pahasına korumuştur. Milletimizin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kararlılık, Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiş olduğu da açık bir gerçektir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.” diye konuştu. Geceleri Bağcılar Meydanı’nda demokrasi nöbeti tuttuklarını hatırlatan Çağırıcı, Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Fikret Metin Öztürk’ü Bağcılar Osmangazi Camii’nde binlerce hemşehrisiyle dualarla uğurladıklarını belirterek, “Tüm şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyor ve milletimizin başı sağ olsun diyoruz.” dedi.  Güngören Kaymakamı ve Bağcılar Kaymakam Vekili Zafer Orhan da Türk halkının bir destan yazarak demokrasiye sahip çıktığını belirtti. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise halkın darbecilere tokat vurduğunu belirterek, “Bağcılar yine bir sınavdan başarıyla geçmiştir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin.” dedi.

Programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Murat Sönmez, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ergün Sille, SP İlçe Başkanı Şakir Şahin, de nöbet tutan Bağcılarlılarla adeta tek vücut oldular.

“TÜRK BAYRAĞI VE KUR’AN TİLAVETİ”

Programda daha sonra şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu.  Kumova Camii İmam Hatibi Şahin Çakmak, Barbaros Merkez Camii Müezzini Ekrem Aydın, Ebubekir Camii İmam Hatibi Furkan Çınar ve Çiftlik Camii Müezzini Süleyman Akpınar okudukları Kur’an ile ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduranları duygulandırdılar. Kur’an-ı huşu içerisinde dinleyen ilçe sakinleri daha sonra İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yaptırdığı duya ‘âmin’ dedi. Program sonunda 20 bin ilçe sakini kurulan sofralardaki Mevlid ziyafetine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 12:28

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11