banner56

Çocuklar büyüklerine seslendi: “Ne olur artık savaşlar son bulsun”

Bağcılar’da “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” ve “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle 15-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Çocuk Kitapları Fuarı’nın açılışı yapıldı. Törende ayrıca minik ellerin yaptığı ‘savaşı ve Suriye’deki zulmü’ konu edinen Resim Sergisi açıldı. Çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri parayla çocuk kitaplarından satın aldılar.

Çocuklar büyüklerine seslendi: “Ne olur artık savaşlar son bulsun”
“Söyleyeceklerim Var” dilek kutusuna yazı bırakan öğrenciler, yazdıkları mesajlarıyla duygulandırdı. Öğrencilerden Yasin Maşalı ile Muhittin Emre Yalıgaş’ın mesajları ibret vericiydi: “Ne olur artık savaşlar son bulsun. Kardeşlerimiz öldürülmesin. Müslüman kardeşlerimiz yurtlarında ve yuvalarında yaşasın. Onları ana kucağından ve yaşamdan koparmayın. Sevgiyle büyüsünler.”
Bağcılar Belediyesi, “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” ve “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” münasebetiyle 15-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Çocuk Kitapları Fuarı’nı törenle açıldı. Fuar’ın açılışını kurdeleyi keserek yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, minik ellerin yaptığı Suriye’deki katliamların anlatıldığı resim sergisini gezerken duygulandı. Çağırıcı, duygularını ifade ettiği yazısını da ‘Söyleyeceklerim Var’ kutusuna bıraktı.
Çocuk Kitap Fuarı’nın resmi açılışı Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle yapıldı. Törende bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çocukların ülkemizin göz bebeği olduğunu belirterek, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak amacıyla önemli projeleri hizmete sunduklarını ifade etti. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması amacıyla kütüphaneler inşa ederek hizmete sunduklarını da ifade eden Çağırıcı, “Çocuk Kitapları Fuarımız bu anlamda önemli bir etkinlik olacak” dedi.
ÇAĞIRICI: “İSLAM COĞRAFYASINDAKİ AKAN KAN VE GÖZYAŞI DURSUN”
Açılışta daha sonra, Bilgi Evleri, Suriye Okulları, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, Yeryüzü Çocukları ve Gençlik Merkezi öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Suriye, Savaş ve Çocuk” konulu resim sergisinin açılışı yapıldı. Burada, öğrenciler duygularını yazdığı notları ‘’Çocuk hakları konusunda benim de söyleyeceklerim var’’ sloganının yazılı olduğu dilek kutusuna bıraktılar. Başkan Çağırıcı’da dilek kutusuna bıraktığı not kağıdına şunları yazdı: “Allah (c.c.), İslam aleminin yardımcısı olsun. Savaşlar dursun. Artık kan ve gözyaşı akmasın. İnsanlar ölmesin. Çocuklarımız ölmesin, anasız babasız büyümesin.” 
“ÇOCUKLARIN YAŞAMASINA İZİN VERİN”
Kutuya dileklerini yazan minik öğrencilerden Yasin Maşalı ile Muhittin Emre Yalıgaş da büyüklerine ibret verici mesajlar verdiler. Çocuklar, “Ne olur artık savaşlar son bulsun. Kardeşlerimiz öldürülmesin. Müslüman kardeşlerimiz yurtlarında ve yuvalarında yaşasın. Onları ana kucağından ve yaşamdan koparmayın. Sevgiyle büyüsünler.”
“KUMBARALARINDA BİRİKTİRDİKLERİ PARAYLA KİTAP ALDILAR”
Fuara yoğun ilgi gösteren minik öğrenciler, Bağcılar Belediyesi’nin ilçedeki öğrencilere dağıttığı kumbaralarda biriktirdikleri parayla stantlardaki kitaplardan satın aldılar.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 11:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11