banner56

“Çığlığımız Çığ Getirdi”

Bağcılarlı izciler 11.İzci Şurası’nda yaptıkları sunumlarda depremzedelere, yoksul ve kimsesizlere yönelik gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattılar

“Çığlığımız Çığ Getirdi”
İzciler, “Topladığımız harçlıklarla çocukların göz ameliyatlarını yaptırdık, depremzedelere, yetim ve öksüzlere yardım eli uzattık. Bir çığlığımız bir çığ getirdi.” diye konuştular.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi 11.İzci Şurası’nda izciliğin önemine dikkat çekilirken, dünyanın her yerinde dostluk, kardeşlik, barış ve dayanışma duygusunun gelişimine katkı sağladığı kaydedildi.

Şura’nın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, din, dil ve ırk gözetimi yapılmadan gerçekleştirilen izci faaliyetlerinin zor ve keyifli olduğunu kaydetti. Çağırıcı, “İzcilik, yönetmeliği ve esasları olan bir harekettir. Bir çok özellikleri bünyesinde barındırıyor. İzci yurduna, milletine, vatanına sadık kalma sözünün eridir. Yardımsever ve tüm izcilerin kardeşidir. Bitki ve hayvanları sever ve korur. İzcilik kampta özellikle paylaşmayı öğretir. Sağlıklı nesiller yetiştirilmesine vesile oluyor. 13 yıl önce Bağcılar’da izcilik hareketini başlattıklarını kaydeden Çağırıcı, “2011’de İsveç’te düzenlenen Uluslararası İzci Kampı’na ilçemizden 25 izciyle katıldık. İngiltere’de düzenlenen Dünya Jamboree’sine katıldık. Türkiye’nin yüzde 10’unu temsil ettik.” dedi. Yetim kardeşliği konulu bir sunum yapan izci lideri Aydın Erekmen de, izci yeminini hatırlatarak herkese yardımcı olunmasının önemine dikkat çekti. Erekmen, “Dünyanın neresinde yangın çıksa bir kova su alıp koşmalıyız. İzciler olarak sadaka kutusunda para topladık. Tüm Türkiye’deki okullarda izci liderleri bu etkinliğimize katıldı. Bağcılar’daki okullarda kışlık kıyafetler topladık ve depremzedelere gönderdik. Harçlıklarımızla çocukların göz ameliyatlarını yaptırdık, depremzedelere, yetim ve öksüzlere yardım eli uzattık. Bir çığlığımız bir çığ getirdi. Yerli malını teşvik etmek için afişler hazırladık. “ dedi. THK Bağcılar Şube Saymanı Aydın Özmen ise Türk Hava Kurumu’nun amacını anlatarak, “Genç kanatlar olarak hava izciliğinin gelişmesi için çalışıyoruz.” diye konuştu. Bağcılar THK üyesi Berrin Kaya da, gençliğe havacılığı tanıtmak vizyonuyla ulusal ve uluslar arası toplum kaynaklarını harekete geçiren görevlerde bulunduklarını anlattı. Konuşmasını sinevizyon eşliğinde yapan Kaya, paraşüt, model uçak, yamaç paraşütü, planör, balon gibi sportif faaliyetlerde bulunduklarını kaydetti.

Asosyal Medya ve Sosyal Genç konulu bir konuşma yapan İletişim Uzmanı Serkan Ekmen de, “Hayat amacını bilen insan geleceğe emin adımlarla ilerler. Maalesef amaçsız sadece anı yaşıyoruz. Amacımız ve hedefimiz yok. Nereye gideceğini bilmeyenin hangi yoldan gittiğinin de bir önemi olmaz. Bizi hayallerimiz canlı ve ayakta tutar.” şeklinde konuştu. İnternetin çocuklar üzerindeki zararlarına da dikkat çeken Ekmen, bir çocuğun binlerce arkadaşının olmasının mümkün olamayacağının altını çizerek, “Kendinize ait özel konuları paylaşmayın.” uyarısında bulundu.


“BAĞCILAR İZCİ PROGRAMLARINDA ÖNCÜ OLDU”

Sunum sonrası değerlendirmede bulunan Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, 15 yıl önce başlayan izcilik projesinin önemine dikkat çekti. Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı da eski bir izci lideri olduğunu hatırlatarak, “Tüm Türkiye adına çığır açan, izciliğin yayılması, tanınması ve akademik önem kazanmasında öncü olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum.” dedi. Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi Başkanı Kemal Hürcan, yönetiminde gösteri sunan yeni minik izciler, Türk bayrağı ile yemin ettiler. İzciler ayrıca, “İzci Şendir Marşı ile “Haydi Haydi İzci Hey, Bana Bir Masal Anlat” şarkısını işaret diliyle okudular.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 14:06

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11