banner56

Bilinçsiz İlaç Kullanımının Zararlarını Anlatacaklar

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen ‘Akılcı İlaç Kullanımı Semineri’ne katılan kursiyerler sertifika sahibi oldu. Üç gün süren seminerlere katılan uzman doktorlar, kursiyerlere bilinçsiz ilaç kullanımının yol açtığı sağlık sorunlarına dikkat çekerlerken, ülke ekonomisine büyük zararlar verdiğini vurguladılar. Sertifika sahibi olan kadın kursiyerler, düzenlenecek bilgilendirme programlarında katılımcıları ilaçları bilinçli ve faydalı kullanma konusunda uyaracaklar.

Bilinçsiz İlaç Kullanımının Zararlarını Anlatacaklar
 Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Akılcı İlaç Kullanımı Semineri’ başarıyla tamamlandı. Üç gün süren seminere katılarak sertifika sahibi olan kursiyerler, düzenlenecek programlarda katılımcılara bilinçli ilaç kullanma konusunda bilgi verecekler.
Dünyada ve ülkemizde büyük bir sorun olarak ortaya çıkan bilinçsiz ilaç kullanımı sebebiyle insanlar sağlıklarını kaybederken ülke ekonomisi de zarar görüyor. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Semineri’nde ders veren uzman doktorlar önemli uyarılarda bulundular. Kursa katılan kadın kursiyerlere, Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili düzenlenecek çalışmalarda yapmaları gerekenler anlatıldı. Prof. Dr.Oğuz Özyaral, Dr.Filiz Albayrak ve Dr.Asuman Karaman, seminerlerde kursiyerlere ‘eğitim becerileri, hekim açısından akılcı ilaç, toplum açısından akılcı ilaç, sunum becerileri, interaktif yöntemler, amaç ve öğrenim hedefleri, konunun sunum şekli, kurs öncesi-kurs sonrası-kurs sırası yapılacak grup çalışmaları, vaka çalışması ve beyin fırtınası konusunda bilgi verdiler. Doktorlar, bilinçsiz ilaç kullanımının insan sağlığına zarar verdiğini ve ülke ekonomisini de olumsuz etkilediğini anlattılar. Kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, düzenlenecek bilinçlendirme programlarında toplumu ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ konusunda bilgilendirecekler.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 15:20

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11