banner56

Bilgi evi öğrencileri ptt müzesi’ni ziyaret etti

Sosyal ve kültürel programlar kapsamında İstanbul PTT Müzesi’ni ziyaret eden Bilgi Evi öğrencileri, 1800’lü yıllardan günümüze ulaşan posta, telgraf, telefon ve pul olmak üzere üç ayrı bölümde sergilenen araç ve gereçleri yakından görme imkanı buldular

Bilgi evi öğrencileri ptt müzesi’ni ziyaret etti
Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencileri İstanbul PTT Müzesi’ni ziyaret ederek yıllar önce iletişimde ve posta hizmetinde kullanılan araç ve gereçleri yakından görme imkanı buldular.

İstanbul Times Haber Merkezi

İstanbul PTT Başmüdürlüğü yönetimindeki müzenin, posta, telgraf ve telefon olmak üzere üç ayrı bölümünü ziyaret eden öğrencilere uzman görevliler tarafından da bilgi verildi. Ayrıca müzenin pul bölümünde sergilenen Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze ulaşan çeşitli pullardan oluşan koleksiyonları da inceleme imkanı bulan öğrenciler, posta çantaları, posta kutuları, posta hatlarını gösteren haritalar ve günümüzde de kullanılan otomatik damgalama makinelerine ilgi gösterdi.

1851 YILINDAN GÜNÜMÜZE ULAŞAN ARAÇ VE GEREÇLER SERGİLENİYOR

Müzenin Telgraf ve Telefon bölümünde ilk defa 9 Eylül 1855’te Edirne-Şumnu arasında çekilen telgraf cihazı ile 1881`de Soğukçeşme, Yeni Cami postane binası arasındaki ilk telefon tesisatından bu yana kullanılan mostar, telgraf cihazları, elektro-mekanik ve elektronik cihazlar, çeşitli telefonlar, manuel ve otomatik telefon santralleri ile PTT fabrikalarında yapılmış telefonlar da sergileniyor.

ÖĞRENCİLERİMİZ TARİHİMİZİ ÖĞRENİYOR

İlçedeki öğrencilerin kültür ve eğitim seviyesini zenginleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Okullarımızda eğitim alarak geleceğe hazırlanan öğrencilerimizin öğretimine de katkıda bulunmak amacıyla Bilgi Evlerini hizmete sunduk. Tarihi bilgileri yeni nesle aktarmak amacıyla sosyal ve kültürel programlar düzenlediklerini ifade eden Çağırıcı, “Kuşkusuz müzelerimiz geçmişle gelecek arasında bir köprü vazifesi görüyor. Öğrencilerimiz bu programlarda tarihi kişileri ve bıraktıkları eşsiz eserleri tanıma ve yakından görme imkanı buluyorlar.” dedi.

İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 14:02

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11