banner56

Bilgi Evi Öğrencileri Mezuniyetlerini Kutladı

İlk kez 2008 yılında hizmete sunulan Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri, 8. Yıl mezunlarını vermenin gururunu yaşadı. İnşa edilen 16 Bilgi Evi’nde 40 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Bilgi Evleri sertifika töreni coşkulu anlara sahne oldu.

Bilgi Evi Öğrencileri Mezuniyetlerini Kutladı
Bağcılar’da çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunması amacıyla 8 yıl önce hizmete sunulan Bilgi Evleri 8. mezunlarını vermenin coşkusunu yaşadı. Mezuniyet Töreni sebebiyle düzenlenen “7 Bölge 7 Türkiye” adlı etkinlikte bine yakın öğrenci yeteneklerini sergiledi.
Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu’nda bulunan etkinlik alanında düzenlenen Bilgi Evleri Sertifika töreninde 600’e yakın öğrenci, “7 Bölge 7 Türkiye” etkinliği sundu. Ülkemizin hemen her yöresine ait kıyafetler giyinmiş öğrenciler, müzik, tiyatro ve edebiyatın da aralarında bulunduğu 35 dalda sundukları gösterilerle büyüklerinin takdirini topladı. Ülkemizin renk cümbüşünü ve estetiğini yansıtan halk oyunlarından örnekler sunan öğrenciler, Mehteran Bölüğü’nün de eşlik ettiği müzikal göster sundular. Minik öğrenciler Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği örnekleri sunarak programa canlılık kattılar. Programın ilerleyen saatlerinde öğrencilerin dans gösterileri, skeçler, saz ve gitar dinletisi, solo ve koro performansları alkış topladı. Öğrenciler akşam saatlerine kadar süren etkinlik kapsamında adeta geçmiş ile geleceğin mozaiğini oluşturdular.
“BAŞKAN ÇAĞIRICI ÇİĞ KÖFTE YOĞURDU”
Programın ilgi gören diğer etkinliği de Sıra Gecesi oldu. Bilgi Evi öğrencileri sahnede çiğ köftesi yaparken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da onlara eşlik etti. Bir süre çiğ köfte yoğuran Çağırıcı, öğrencilere ve davetlilere ikram etti.
“ÖĞRENCİLER SERTİFİKALARINA KAVUŞTU”
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Çağırıcı, 16 Bilgi Evi’nde 40 bini aşkın öğrencinin eğitim aldığını belirtti. İlçenin 22 mahallesine de Bilgi Evleri inşa edeceklerini söyleyen Çağırıcı, “Bilgi Evlerimiz, yaz aylarında, Yaz Okulları olarak eğitim vermeye devam edecek. Yaz mevsiminde de Bilgi Evlerimizde çocuklarımız, eğitici ve eğlendirici aktiviteler içeren bir program ile tatillerini değerlendirme imkanı bulacaklar. Bilgi Evlerimizdeki öğretmenlerimize fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Program sonunda 350’ye yakın öğrenci sertifikalarını Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın elinden aldı. Sevinçlerini aileleri, yakınları ve öğretmenleriyle kutlayan öğrenciler hep birlikte havaya şapka fırlattılar.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 16:07

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11