banner56

Bilge Kadın Platformu üyeleri “FETVA YOKUŞU” Kitabını Tartıştı!..

Prof. Dr. Durali Yılmaz’ın “Fetva Yokuşu” adlı kitabını okuyan Bilge Kadın Platformu üyeleri, duygu ve düşüncelerini birbirleriyle paylaştılar. Programa katılan Prof. Yılmaz da kitabını okuyan kadınların eleştirilerini ilgiyle dinledi

Bilge Kadın Platformu üyeleri “FETVA YOKUŞU” Kitabını Tartıştı!..
Bağcılar Belediyesi Bilge Kadınlar Platformu, bu ayki programında Prof. Dr. Durali Yılmaz’ı ağırladı. Prof. Yılmaz’ın, “Fetva Yokuşu” adlı kitabını okuyan platform Bağcılar Times Haber Merkeziüyesi kadınlar eleştirilerini birbirleriyle paylaştılar.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Programın açılışında kitabı ile ilgili bilgi veren Prof. Durali Yılmaz, Türk ve Batı edebiyatının karşılaştırmasını yaptı. Üyeler, her iki edebiyata ait bilinen eserlerle ilgili bilgi vererek kıyaslama yapan Yılmaz’ı dikkatle dinlediler. Yılmaz, şunları söyledi: “Bizim kültürümüzün 6000 yıllık bir geçmişi var. Burada önemli olan tarihi romanların gerçeklik esasına bağlı kalmasıdır. Tarihçi vesikaya sadık kalır. Yazar ise gerçeklikten tam anlamıyla kopmadan olayı kendisine göre kurgular. Romanların başarısı da bu esasa bağlıdır” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞ İLE GÜNÜMÜZ ARASINDA KIYASLAMA YAPTIK”

Fetva Yokuşu’nun asırlar boyunca oluşan ve gelişen bir medeniyetin özelliklerini taşıdığını ifade eden Prof. Yılmaz, eserin harabeye dönüşen bir semtin romanı olduğunu kaydetti. Prof. Yılmaz, “Romandaki semt bir büyük milletin acı kaderidir. Buraya bakan bir göz, oynanan korkunç oyunları, savrulan binlerce insan beynini görmekte güçlük çekmez.“ diye konuştu.
Yaklaşık iki saat süren toplantıda düşüncelerini paylaşan Bilge Kadın Platformu üyeleri de, okudukları kitabın ufuklarını açtığını anlattılar. Üyeler, düşüncelerini şu sözlerle ifade ettiler: “Fetva Yokuşu romanıyla tarihte bir gezinti yaptık. Mimari, kültür ve sosyal yaşam arasında kıyaslama yaptık. Romana konu olan semtte yaşayan insanların çektikleri sıkıntıları derinden hissettik. Ders çıkardık.”

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 13:06

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11